8. listopadu 2014

Recept: Zdravé lívancové snídání


Zdravím :) Dnes vám přináším ultra jednoduchý recept. Je na něj potřeba jen několik ingrediencí, které máte už určitě doma. A když je něco tak dobrého, navíc zdravého, tak to by byla škoda to nezkusit ne? ;)

Recept je napsán na 8 menších lívanečků, tudíž 1 porci :)

Budete potřebovat:
50 g mouky (Nejlépe celozrnná, pokud nemáte může být klasická hladká.Já lívance nejčastěji dělám ze žitné, špaldové, pohankové.. nebo rozmixuju ovesné vločky)
150 ml mléka (může být klasické kravské. Samozřejmě mandlové, kokosové nebo třeba vanilkové lívance posune o level výš)
vejce
něco na doslazení (já používám skořici)

+ věci na ozdobu (nutella, arašídové máslo, marmeláda, bílý jogurt, tvaroh, ochucený jogurt, med, ovoce, javorový sirup,ořechy,skořice...možností je několik)



Postup:
Díky jeho nízké náročnosti to klidně zvládnete v 6 hodin ráno, kdy máte hlad jako vlk a nechcete nic jiného, než se konečně najíst. Ehm.. Ne, že bych s tím měla zkušenosti.. Všechno smícháme a na troše oleje (nemusí být) opečeme :)
Potom už jen moje oblíbená část nejoblíbenější je samozřejmě samotné jezení  a tou je zdobení! Jak jsem napsala výše, můžete to ozdobit dá se říct čímkoliv. Já naposled zvolila banán s jogurtem a posypala jsem to skořicí. No. Musím říct, že jsem si opravdu pochutnala! (viz obrázek nahoře)


Děláte si lívance? :) S čím si je nejčastěji dáváte?

6 komentářů:

  1. Děkuji:) Jo, váha pořád stejná xD No... taky bych ráda věděla, jak se čočková pomazánka dělá, ale hold intr je intr xD Zkus internet:)
    Jo, dělám podobné, ale nikdy se mi nepodaří a jsou to spíš trhahnce xD Každopádně tvé vypadají úžasně:-* A dávám si je vždy s něčím jiným:) Nutella, med, tvaroh, někdy zmrzlina a tak:) Samozřejmě ovoce!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Lívanečky miluji na všechny způsoby, ale nejčastěji dělám jen z vajíčka a banánu, protože jsou nejrychlejší :D Zrovna dneska jsem je snídala:)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám nejradši banánové s vajíčkem, ale už dlouho plánuju, že bych taky mohla vyzkoušet něco jiného :D

    OdpovědětVymazat
  4. tohle si občas dělám na školní oběd do krabičky jako palačinky :) někdy na slano, někdy i na sladko :)

    OdpovědětVymazat
  5. jakto že se ti tak povedou? :D
    já je vždycky zkazím! :D

    OdpovědětVymazat
  6. jee to se mi zrovna hodí, protože jsem ještě neobjevila na lívance směs, která by se nepřipálila:D

    OdpovědětVymazat