11. prosince 2014

Dvoutýdenní shrnutí



Poslední deníček jsem publikovala skoro před čtrnácti dny. Od té doby zůstalo vše při starém, takže jsem neměla potřebu psát nic nového..Ale jelikož se mám dnes učit češtinu, do které se mi hrozně chce, píšu ho, protože se snažím jakkoli zabavit, jen abych se nemusela jít učit. No a taky proto, protože kdybych se odtrhla od PC zase vyluxuju půlku ledničky..

To mi připomíná, že pro vás chystám několik článků na téma anorexie a záchvatové přejídání. Sice oběmi nemoci netrpím bůhvi jak těžce, ale řekla bych, že nějaké zkušenosti mám. Chápu, že několik z vás mě nepovažuje za holku, která má problém s jídlem - nejsem kost a kůže a vážím nad 40 kg. Stejně tak pro některé z vás netrpím záchvatovým přejídáním. Kdy navíc sním jen asi 100 g arašídového másla, 4 perníky a jablko..Ale o tom zase jindy. Včera jsem si přečetla email od jedné slečny (pokud si tohle čte tak ji moc děkuji, že mi napsala!) Při jeho čtení se mi střídalo několik emocí - smutek, kolik lidí trpí touto poruchou. Radost, že je natolik statečná a chce se vyléčit a pak něco neskutečného.. že zrovna mě se se svým největším tajemstvím svěřila. Jsem velmi ráda, že blog splnil své účely. Nejen, že pomáhá nemoc překonávat mě, pomáhá ji překonat i někomu jinému.. Co více si mohu přát? 


Vánoce se blíží a na blogách se to hemží články: "Jak přes Vánoce nepřibrat" Odpověď je velmi jednoduchá. Místo nekonečného ujídání cukroví ho pouze ochutnat, a zbytek odpoledne pozorovat ostatní členy rodiny, jak se ládují těmi dobrotami. Já být vámi, tak se na to vykašlu. Každý má po Vánocích nějaké to kilo nahoře a stejně pod takovou vrstvou oblečení se kilo, dvě v pohodě schová. Já teda na tuto taktiku spoléhám, protože se rozhodně nějak omezovat nechci. I když něco bych bráchovi a rodičům mohla nechat... 

Zítra mě čeká poměrně významný den. Dokončená - neboli ukončení tanečních kurzů. No :D jsem zvědavá, jak to bude probíhat. A co vy, holky, těšíte se na zítřek? :D Když si ted v hlavě snažím vybavit tance, které jsme se učili, příliš mi toho nenaběhne..:D Tak mi prosím držte pěsti, ať pošlapu co nejméně noh. Nadruhou stranu být největší nešikou celého kurzu je přece náročnější, než nejlepší tanečnicí, no ne? 

  Včerejší fotka s Jessie. Bože, ona je tak nádherná!

8 komentářů:

  1. Já si na Vánoce teda rozhodně nějaké to cukroví dám to se prostě musí jen se chci více hlídat ,aby to nekončilo mýma přežerama. :D Na články se moc těším. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Těším se na články :) Anorexií jsem si taky prošla, tak to bude určitě zajímavé počtení a srovnání, jak jsem to měla já i ty :) To znám, když se mám učit, jdu psát článek! :D Aneb takhle to vždycky probíhá v neděli, takže food inspiration je zásadně v neděli :D
    Přeji hodně štěstí, ať pošlapeš co nejméně noh :D My jsme měli místo ukončené věneček, ale asi to probíhá na stejném principu :D Máš k tomu nějaké speciální šaty? :)
    Moc ti to sluší s pejskem :)

    OdpovědětVymazat
  3. je super, že se podělíš o své zkušenosti s nemoceni a také, že radíš lidem, teří od tebe chtějí pomoci :) a vím, jak se cítíš, vždy potěší, když se někdo svěří zrovna tobě, i když tě nezná, a vloží do tebe svou důvěru :)
    držím palce, ať si zakončení tanečních užiješ!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Už se těším na články. :) Ať žije prokrastinace, co? Já už mám pod stromečkem slíbenou knížku "Konec prokrastinace", tak uvidíme, jak to dopadne. :D Máš úžasného pejska. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Články si moc ráda přečtu :) A neboj see, dokončená bude fájn :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to dost potěší, že máš i zpětnou vazbu na tvé články. :) A vidíš, že to neděláš jen tak nadarmo :)
    Taky, když se mám učit něco co nechci, nebo mám chutě na něco jsem radši u ntb, než abych si to kazila.
    Přeji,ať se máš stále dobře. ;)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Je fajn, že blog plní svůj účel :) Taky mě hodně rozesmutnilo, když jsem poprvé zjístila, kolik lidí trpí/trpělo anorexií....A stále objevuji nové blogy těch vyléčených....Nejhorší je, že okolí to nechápe. Pokud si člověk nepopovídá s někým, kdo si tím prošel, je to na nic (proto je i fajn si alespoň s někým psát...) :) A na články se moc těším :)
    Jinak na blozích jsem si takových článků moc nevšimla, spíše jsem si všimla, že se to hemží internetem obecně...A určitě toho jsou plné i dámské časopisy, které já nečtu (tolik kravin je tam....) :D :)
    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Ty papej!:) Já se taky ochuzovat nebudu, ale přála bych si nepřibrat.. což se nepovede xD

    OdpovědětVymazat