13. prosince 2014

Recept: Těstoviny na dva způsoby | školní rychlovky

I když se snažím stravovat ve školní kuchyni, ne vždy se mi chce riskovat svůj život při zjištění poživatelnosti daného jídla. Ale ne, není to tak zlý. Občas zbytečně dramatizuji.A taky si nalhávám jak je to mooc hnusný, abych si připadala jako velká kuchařka, že si umím uvařit dobré jídlo :D 
Přes týden většinou není čas na dlouhé vyvařování, a proto upřednostňuji rychlovky. A to především ty, které jsou nenáročné na množství potravin, jsou chuťově dobré, aspoň trochu zdravé a taky se dají jíst studené. 
Pokud máte někdo strach z těstovin, protože obsahují hodně sacharidů a kalorií, tento článek nejspíše není pro vás. Já osobně těstoviny miluju a nedovedu si představit se jich vzdát. Když nevím, co si uvařit, na 90% skončím právě u těstovin. Ale dost vykecávání a jdeme na "recepty" těchto rychlovek.

1. Těstoviny alá "caprese"

Potřebujete:
Těstoviny (já používám celozrnné, kupuju v tescu. Dělám si 80 g za sucha)
Bazalkové pesto + bazalku (pokud pesto nemáte, můžete dát olivový olej)
Zelenina (rajčata, paprika..)
Sýr (nejčastěji používám mozarellu)
koření (sůl, pepř..)

Postup: 
Těstoviny si uvaříme podle návodu. Smícháme s bazalkovým pestem, nakrajenou zeleninou a sýrem. Můj oblíbený oběd :) Hotov za 15 minut a přitom si pochutnám!



2. Těstoviny se špenátem a cottage sýrem

Potřebujete:
Těstoviny (já používám celozrnné, kupuju v tescu. Dělám si 80 g za sucha)
Špenát (množství určete podle počtu porcí)
Sýr (Používám cottage, může být i mozarella, eidam..)
Mléko
Česnek
koření (sůl, pepř..)
+ zelenina 

Postup:
Těstoviny uvaříme podle návodu. Do hrnce vložíme rozmražený špenát a necháme vařit, dokud to neprojde varem. Poté přiliju trochu mléka. Přidám česnek, sůl, pepř a odstavím z plotny. V misce smíchám těstoviny se špenátem a cottagem. (Naposled jsem přidala ještě kukuřici a bylo to výborné!)


Máte rádi těstoviny? S čím si je nejčastěji děláte?

15 komentářů:

  1. těstoviny také miluju, určitě si je udělám do školy (zrovna v úterý na oběd nejdu:D)

    OdpovědětVymazat
  2. není zač ;) těš se na články:) já jindy i jsem dříve vzhůru, protože občas jsem i v 5:45 už dávno na cestě :D

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. mňamky, to si asi brzy udělám :)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Těstoviny jsou výborné na jakýkoliv způsob! Do školy buďto přidávám sýr nebo kousky masa a pokaždé hromadu zeleniny. A někdy k nim dělám i jakýsi dresink z jogurtu, lučiny a bylinek, ale to se mi s tím musí chtít piplat :D :D

    OdpovědětVymazat
  5. Těstoviny také miluju a často je nosím jako oběd do krabičky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mám ráda těstoviny :) A také si občas dělám těstoviny se špenátem, ale místo Cottage tam dávám klasický nastrouhaný sýr :) Musím někdy zkusit s Cottage :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky, děkuji za komentář a omlouvám se, že tak pozdě reaguji ! na gymplu je to teď bohužel jak na běžícím pásu, už se těším na vánoční prázdniny :) Už hodně lidí mi říkalo, že říkám že jím zdravě a přitom jím tak hodně a dám si klidně u čokoládu....Hold za 1) já nemůžu za to že někdo má pomalejší spalování a za 2) nežiju 100% zdravě - co by to pak byl za život ? :)
    Bagely mám na blogu zde http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/2014/11/domaci-celozrnne-bagely.html - určitě si je upeč - jsou vážně výborné :) Jinak já polévky jím, když se to tak vezme, tak jím skoro pořád :D I svačiny jsou velké...Dopolední i odpolední, samozřejmě i druhá večeře :) Ve škole člověku vyhládne a pak odpoledne po cvičení... :D :)
    Jinak nevím, kdo píše takové komentáře/emaily....Možná ti, co chcou zhubnout a jí málo, ale celkem mě mrzí, že by to mohli psát i fitnessáci, co chodí třeba na soutěže....něco v tom stylu totiž nedávno někdo psal na instagramu (ne k mým fotkám, obecně...)....
    Oba recepty jsou super, miluji kombinaci těstoviny+cottage+špenát + v mém případě ještě kuřecí :) A ještě mám velice oblíbenou kombinaci s tuňákem a zeleninou a nivou (zapečené) :)
    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuju ty přežery nebyli už týden je to vždy tak ob týden tak 4-5 nebo i jednou 12x do měsíce. Někdy se daří lépe a to přes týden když jsem zaměstnaná více a nemám pomyšlení myslet na sladké zajímá mě více škola a stihnout cvičit apod. A o víkendu se nemusím učit a někdy když mám volnou chvilku a jsem v blízkosti kuchyně ,tak to prostě sním. Mám pak výčitky a sním dalších milion věcí. Asi jak si dávám čokoládu ráno ,tak už po zbytek dne nemám takovou chuť na to sladké nebo já nevim. :D Vlasy mám více kudrnatější než na fotce ,tam jsem si je ráno trochu žehlila. Těstoviny mám docela ráda ,ale nemám je zas tak často nejradši je mám v kombinaci se sýrem ,ale s bazalkovým pestem jsou taky moc dobré. Hezké recepty vypadají moc dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Miluji těstovinové saláty:3 Vypadá to moc dobře, oboje!:) Jojo, párky jsem taky nejedla xD

    OdpovědětVymazat
  10. Ještě že už do školní jídelny nechodím xD A na krabičkování nemám místo v kabelce, ale z tvých těstovin mám hlad xD i z toho popisu v tvém komentu xD Ty špenátový... božínku :-)
    --
    Nejsi první a ani poslední kdo říká že okecávám, patří to prostě k mýmu stylu a vlastně neznám nikoho s vydanou knihou kdo by to neuměl xD ale když se to líbí, asi to dělám správně xD a ano, fakt mě to dost baví :-) žasnu že čteš když neznáš minulý děj, musí v tom být bordel, ne? pokud chceš, můžu ti ty předešlý dva díly shrnout abys věděla o co jde, ale bude to asi na dvacet dlouhých odstavců a navíc bys přišla o překvápko pokud by sis udělala někdy čas to přečíst jakože chápu že ho nemáš ;-) a ano, vydat bych to chtěla :-) a třetí díl je navíc o dost kratší než ostatní, takže jestli o tomhle si myslíš že může mít 250 stran, ty ostatní budou ještě horší xD

    OdpovědětVymazat
  11. Jůů ty těstoviny se špenátem vypadají moc dobře!!! :) :)

    OdpovědětVymazat
  12. ty druhé dělám také a ty pvní určitě vyzkouším, těstovin není nikdy dost! :)

    OdpovědětVymazat
  13. díky:) jen se na mé plány těš, bude jich hodně :)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. máš to moc pěkné :) ba recepty vypadají jednoduše a zároveň je jídlo v závěru tak pěkné :)

    OdpovědětVymazat
  15. To jsou skvělé variace, výborné i v létě (v létě můžeš přidat do zeleninové směsi i cuketu, nakrájenou na proužky). Občas si dělám špagety se špenátem, a když mám chuť, přidám i smažená vajíčka, je to skvělá kombinace (ale hodně sytá, pravda).
    Celozrnné těstoviny jsem neměla už dlouho, mohla bych zas něco takového nakoupit...

    OdpovědětVymazat