28. ledna 2015

Recept: Tvarohové knedlíky

Jednoho lednového dne máma dostala chuť na knedlíky, a tak byl oběd zítřejšího dne jasný. Recept jsme měli již vyzkoušený, ale upřímně.. teď se nám knedlíky povedly ještě víc než minule! A jak si tuhle dobrotu udělat?

Potřebujete:
500 g tvarohu (v kostce, ne ve vaničce)
250-280 g mouky (většinou dávám půl na půl bílou a špaldovou)
2 žloutky



Postup:
Tvaroh smícháme spolu s moukou a žloutky. Tuto směs zpracujeme do konzistenci těsta. Pokud se vám těsto bude hodně lepit, můžete přidat trochu mouky (ale zase to nepřehánějte). Dále si těsto vyválíme na stejně velké kousky. Vyjde to zhruba na 15-20 ks malých čtverečků. Do nich zabalíme to, čím chceme knedlíky naplnit. V létě jsme je zkoušeli plnit jahodami, borůvkami a meruňkami. Musím ale přiznat, že nejvíce mi chutnala tato verze - s jablkem. Naplněný dílek zabalte do kuličky a vařte 10 minut ve vroucí vodě. Až knedlík vyplave nahoru, je hotov (po těch 10 min). Já je si je polila bílým jogurtem, dala zbytek jablka a přelila javorovým sirupem. No, musím říct, že lepší oběd jsem dlouho neměla!!

Tak co? Vyzkoušíte je? :)

9 komentářů:

  1. Děkuju recept mám normální na muffiny 12ks: (225g špaldová mouka, 100g třtinový cukr, 85g másla, 100ml mléko, 2 vejce, 1 lžíce prášek do pečiva a skořice) jen přidám do těsta rozmačkaný banán a na vrh kolečko banánu. :)
    Mňam, vypadají dobře. Já je musím někdy zkusit ! Píšu si recept. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dělám podobné a jsou výborné:) Já je ještě horké vždy obaluji v máku a zakápnu lžičkou medu, to je teprve dobrota :3 :D

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, já je ničím neplním. Místo toho je právě ten mák na obalení :D :D Jen je uvařím v kuličkách a pak obaluji :)

      Vymazat
  3. Taky už ten recept mám strašně dlouho zapsaný, ale pořád jsem ho neudělala. To bych měla napravit protože to vypadá úúžasně! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky už ten recept mám strašně dlouho zapsaný, ale pořád jsem ho neudělala. To bych měla napravit protože to vypadá úúžasně! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Reaguju na Tvůj komentář u mě na blogu (nevím, jestli bys to tam četla :D ). Taky mě štve ta závislost na tabulkách, ale na druhou stranu tím vidím, jestli se někam hnu, takže aspoň v tom je to dobré. A hnu, ale velmi pomalu no... Na ten pocit se mi upřímně moc zvykat nechce, je dost nepříjemný :D Ale taky je to možná tím, že jsem zvyklá jídlo fakt roztahovat, než všechno požvýkám pečlivě (ano, některé PPP zvyky nevymizí asi jen tak -.- ), jsem schopná jíst i hodinu a to jsi prostě sytá ještě dlouho po tom no...
    Jinak tvarohové knedlíky miluju, protože přiznejme si to, cokoliv s tvarohem je luxus! :D :)

    OdpovědětVymazat
  6. nom nom takové jsem si dělala v létě, když bylo plno švestek a plnila jsem je právě těmi švestkami :D

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. reakce na komentář: Jjj, jsme asi fakt stejné :D kdo by to byl řekl :D a já taky miluju ještě plno věcí dalších, ale ty budou zas v novém díle oblíbenců :P :)

    OdpovědětVymazat