10. února 2015

Jídelníček maroda | 6.2.2015 + tip na vyléčení PPP


Chřipková epidemie se mi bohužel nevyhla, a tak jsem opět nucená trčet ve své posteli. 
Každopádně někteří z vás mi psali, že máte zájem o více článků s mým jídelníček. Snažím se na blog přidávat různorodější články - deníčky, nákupy, food inspiration, day in my life... připadalo by mě nudné pořád přidávat to stejné. Ovšem psání těchto článků mě baví, takže jsem jedině ráda, že o ně máte zájem:) 

Snídaně: Tato byla velmi zasloužená! Vstávala jsem kolem šesté hodiny, ale snídala jsem až kolem deváté!!! (byla jsem u doktorky) Opět se mi potvrdilo to, jak moc jsem na snídaních závislá :D
75 g ovesných vloček, švestky, skořice, ořechy, kokos

(starší fotka)

Svačina: U bráchy kombinace pečivo& máslíčko& banán neuspěla! A taky dobře.. Ještě by bylo míň pro mě :DD Stačí mi, že už mi chodí na tvaroh! :D 
2 krajíce pšenično-žitného chlebu s arašídovým máslem a banánem


Oběd: 
Balení těstovin z kauflandu (230g) (těstoviny z klasické pšeničné mouky plněné špenátem a ricottou)
No co si budeme nalhávat, taková umělotina, no..:D Ale úplně špatné to nebylo :)


Svačina: Shodou náhod jsem měla špenát 2x v jednom dni. To se mi už dlouho nestalo! A jestli se ptáte jaká pomazánka byla, plánuji udělat na tuto a i ostatní příchutě recenzi! :)
3 knackebroty a 2 krajíce pšenično-žitného chlebu se špenátovou pomazánkou. K tomu jsem si dala pár cherry rajčátek.


Večeře: Tady jsem trochu pozměnila svou oblíbenou kombinaci. Místo cottage jsem dala jogurt. Upřímně.. moc mi to nechutnalo :D
75 g kuskusu, 3 lžičky bílého jogurtu, ledový salát, červená řepa



Druhá večeře: Mrkev chroupu na večer už nějaký ten pátek, ovšem paprika pro mě byla novinkou. A asi ji budu do večerní svačiny zařazovat častěji. Bylo to moc dobrý :)
1/2 tučného tvarohu, 2 lžičky bílého jogurtu, ořechy (mix), skořice, mrkev, paprika



Musím se pochválit! Z dnešního jídelníčku mám radost :) Rozhodla jsem, že stejně jako na začátku léčby, i teď každý den zkusím překonat něco, čeho se bojím. Ať je to snězení milky, nebo "pouhé" přidání gramu rýže. Prostě nějakým způsobem překonat svůj strach a posunout se dál. A toto doporučuji všem, kteří se léčí! Mě osobně to velmi pomáhá :))

A co se mi povedlo překonat dnes?
- nejíst podle každodenního časového rozpisu
- sníst v 9 hodin ráno snídani, v 10:30 svačinu a hned ve 12:00 oběd = přizpůsobit si jídlo životu a ne si organizovat život podle jídla!
- Jíst už asi 4 dny za sebou banán 
- Sníst na oběd těstoviny, u kterých nevím složení. Nevím, zda v nich byla opravdu ricotta, jestli tam nebyla smetana, nebylo to zahuštěné, atd...
- Nedělala jsem nějaké extra scény, když mi bratr snědl polotučný tvaroh a na mě zbyl jen tučný

Upřímně by mě zajímal pohled člověka, který si PPP nikdy neprošel. Ona se bojí jíst banán? A řeší, že nejedla ve stejné hodiny jako každý den? A že neví přesné složení jejího obědu? Pro vás mám jen jeden vzkaz. Važte si toho, že tomu nerozumíte! 
A pro vás ostatní, který bodům bohužel rozumíte, přeji vám ve vašem boji hodně štěstí! Ti, kterým se to již povedlo, před vámi HLUBOCE SMEKÁM! Ti, kteří se o to stále snaží, nepřestávejte. Pocit z toho, že jste o krůček blíž k uzdravení, k normálnímu životu je krásný! No a pro ty, kteří ještě netuší, že mají problém, anebo s tím nic nedělají, vám přeji, abyste se co nejdříve připojili ke skupině číslo 2 :)

PS: Napadlo mě, že bych v dalším článku sepsala několik věcí, které bysme společně překonali. Co vy na to? :) Popřípadě máte nějaké návrhy?

14 komentářů:

  1. Moc pěkný jídelníček:) Jo, tyhle kroky už mám za sebou, jím si kdy chci, nebojím se jíst jídla, kde nevím přesné složení, sním klidně o dost víc čokolády než předtím a je to super:)

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký a bohatý jídelníček. Kašička vypadá skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělé, jen tak dál, hlavní je nepřestávat a stále přidávat, jsi dobrá! Skvělá!;-) Určitě inspirací i ostatním;)

    OdpovědětVymazat
  4. Nápad na společné překonání se mi velmi líbí :-) také mám pocit že bych se více měla přesvědčovat do něčeho čemu se vyhýbám.....to s tím časem mám pořád hrozne striktní a porad si život řídím podle jídla a ne jídlo podle života........a myslím ze před tebou už také můžeme smeknout za pokroky které jsi udělala :-) PS. Ten nápad se mi vážně líbí ;-) a strach s banánů chápu.....hlavně odpoledne

    OdpovědětVymazat
  5. A další marod. :D Znám víc lidí nemocných než zdravých, tyhle epidemie jsou děs. A kdo by jí chytil jiný než já, že. :D Pořád koukám, že máš malinké porce, ale je už zřetelně vidět, že přidáváš, jsem na tebe pyšná! Tvůj nápad na článek se mi líbí, také plánuji něco podobného v podobě týdenních výzev. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Bojuješ statočne a si inšpiráciou pre mnohých., A ja ťa strašne obdivujem pretože si prešla kus cesty a stále sa nezvdávaš. To nedokáže len tak hocikto :) Klobuk dole :)
    A recept na špenatovu pomazánku by som si rada prečítala :)

    OdpovědětVymazat
  7. ty lívance na první fotce :3333 Peťano, ty mi děláš takový chutě:/ i když dnes na obědě jsem si dala 6 vdolečků (byly mastný jak prase) ups :D ale pochutnala jsem si jak nikdy!! :))

    OdpovědětVymazat
  8. Držím ti palce :) Jdou vidět pokroky, jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jsi úžasná! Hrozně moc ti držím palce! Jsi pro mě inspirací :)

    OdpovědětVymazat
  10. Skvely clanek, diky Peto! Kdyz jsou u toho i fotky, je to bezva..,diky za inspiraci i podporu. A mas pravdu, prekonavat se..,to je cesta ke zdravi. Gratuluju k tvym pokrokum, jsi moc sikovna. :-) a do skupiny spolubojovniku na spolecne prekonavani se, se moc rada predem hlasim :-) Diky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nevíš, jak moc mě tvůj komentář potěšil!! děkuju moc :) Držím ti palce v uzdravování!

      Vymazat
  11. Jsi skvělá, vždy mě těmi svými fotkami motivuješ! A jsi skvělá ,že jíš banány! :D Protože jejich chuť je nezaměnitelná a i přes obsah cukrů a vysokou hodnotu, prostě stojí za to! :)
    Gratuluju k pokrokům a moc děkuju za ty poslední řádky. Chce se to navzájem motivovat, podporovat, držet :)
    Se články souhlasím (skáče nadšeně jako pes :D ), s nápady moc asi nepřijdu - musím věnovat svůj zatížený mozek učení (a proto sedím u PC, ano! Tleskám si!), ale určitě pojĎ do toho! :)

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Týjo, jsi mi připomněla, že mám v mrazáku švestky ! :D To bude zas kus makového koláča :))

    OdpovědětVymazat
  13. Mala si už quinou? Ja by som ju chcela strašne vyskúšať!
    www.christiesfood.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat