28. února 2015

Jííídlo! | Brno - část 2

Kdo četl včerejší článek nebo se díval na video, nejspíš si řekl, že jsme nedělali nic jiného, než neustále jedly. No a nejste daleko od pravdy. A pokud chcete vidět, jaké mňamky jsme si dopřávaly, pak pokračujte ve čtení tohoto článku.  






Ráno jsem začala jak jinak než kaší :) Tentokrát to byla ovesná (75 g) vařená ve vanilkovo-ovesném mléku a ozdobila jsem si ji mandarinkou, skořicí a mletými ořechy. 



První jídlo v Brně byl bagel se smetanovou pomazánkou, které bylo na můj vkus zbytečně moc, se salátem a rajčetem. (ta část se zeleninou mě po rozělání bagelu rozsekala :D) Koupila jsem ho v Karlové pekárně a stál nějakých 15-20 kč? Upřímně, čekala jsem od toho víc. Myslela jsem si, že to bude křupavý (když už je upečen pouze z té hladké mouky) a byl spíše takový.. gumový. 


Dále přišel na řadu oběd. Navštívily jsme restauraci v Olympii Charlie´s Street, kterou můžu jen doporučit! Denní menu je od 89 Kč a zahrnuje jak polévku, tak hlavní chod. Jídlo je moc dobré, personál moc příjemný. První část meníčka - žampionová krémové polévka.


V druhé části jsme měli rýžové nudle se zeleninou, nějakou omáčkou, mungo fazolemi, rukolou a kuřecím masem. Bylo to moc dobré, ale na mě tam bylo moc kukuřice! Nevadí mi v malém množství, ale ve větším s ní mám problém :D 


Po obědě musí být zákusek! :) Chtěla jsem ve Starbucksu mrkovový dort, ale platit 90 kč za jeden kousek? To se mi zdá dost zvedlý ta cena.. A tak jsme šli do Mc Cafe, kde jsem si dala cheesecake, který byl naprosto dokonalý!! 



A poslední jídlo, které jsem měla v Brně byl tento šáteček. Měla jsem chuť na něco slaného, ale přitom sladkého :D Doma by to bylo jasné - pečivo, banán a máslíčko! Tady jsem lítala po Vaňkovce a snažila se něco takového sehnat..:D Nakonec jsem opět v Karlové pekárně objevila tento zeleninový závin. Těsto by mělo být z celozrnné mouky a vevnitř se nachází zelenina. Celý zákusek měl 180 g a stál 22 kč. Takže vzhledem k množství to byla super cena :) Chuťově byl moc dobrý! 


A úplně poslední jídlo dne! Celozrnné těstoviny s tvarohem a skořicí :) (toho tvarohu bylo víc, než se zdá na fotce;)

A kdo chce vědět, co jiného jsme dělaly kromě jezení, může si přečíst včerejší článek nebo se podívat na video

21 komentářů:

  1. Krásně jste si to užívali :)) Bagel mě rozesmál s tou zeleninou :D

    OdpovědětVymazat
  2. myslím, že jsme se najedly fakt parádně :) :D a teď zpátky k obvyklému režimu :DD

    OdpovědětVymazat
  3. Všechno vypadá parádně :) Ale stejně nejvíc se mi líbí ta ovesná kašička! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Lákavé dobroty, ten závin vypadá moc dobře a nejlepší je "číízkejk" :D Mňam:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já se taky strašně bála, že už to pak nezastavím, že budu přibírat dál a dál. Já si myslím, že pokud máš přibírat, tak se ničeho fakt neboj, neodpírej si věci na co máš chuť, i kdyby to byla čokoláda nebo nezdravé věci ;) Ona se ta váha pak sama zastaví, až tělo bude spokojené-jím fakt kolem těch 9000kj, nějak moc to nepočítám, někdy je to víc, někdy je to trošku míň, podle toho, jak to vyjde. Občas si zajdu na dort ke sváče nebo na oběd do restaurace a váhu mám pořád stejnou (jak už vítězím nad přejídáním, tak mi přestává lítat ze dne na den o 2-3 kg nahoru a dolů a naopak se začíná držet) ;)
    A máš můj obdiv za jídlo, co sis nepřipravila sama :) Já s tím měla strašné problémy ještě nedávno, abych si dala něco jen tak z restaurace :/

    OdpovědětVymazat
  6. Týjo, mám hlad :D. Mňam cheesecake jsem neměla ani nepamatuju!

    OdpovědětVymazat
  7. No teda, ty koláče z MCCAFÉ :-)

    OdpovědětVymazat
  8. K mým článkům: Po tom šmakouním krému se zkus podívat ve zdravé výživě nebo v Kauflandu :)
    Jestli máš to kokosové mléko z Lidlu, tak si nemysli, že celá ta plechovka je plná :D Záleží, jestli bys ho měla ztuhlé nebo tekuté.....Kdyby sis ho nechala stejně jako já ztuhlé, tak to je tak půlka plechovky...A to mi vydrží tak 3 dny (když si to dám jen na kaši....ale dobré je to i zamíchat do jogurtu nebo tvarohu....hned to má kokosovou chuť - ale to pak vydrží tak 2 dny :D )....Ale je to dobré i jen tak lžičkou :D
    Já bagely vždy dělala prostě podle hrnku, je jedno, jaký použiješ (ale dnes jsem to schválně zvážila a jeden můj hrnek je cca 150g mouky :) ). No, já vím, že ta cena těch batátů není zrovna nejnižší...Já je kupuji v Kauflandu, kde mají 1 kg/ 40 Kč....Ale tak co, jednou za čas (ehm) :D Mě spíše štve cena cukety (přes 100 KČ za kilo ? Vážně ? )
    K tvému článku: Na video jsem koukala, je vážně super ! Když mám jíst někde venku, nejčastěji volím rýžové nudle :D Pááni, 90 Kč za kousek mrkvového dortu ? Kdo si to kupuje ? :D Ten bagel mě teda rozesmál... Raději si vážně udělej ty domácí :D :)
    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. No pěkně jste si dávaly :) Ta zelenina na bagelu - no wow! :D
    Ale obídek vypadá úplně lákavě, dala bych si :) I ten cheesecake :3 !! A to doufám, že tvarohu jsi tam měla víc, toto je nic :D

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Prectu si za chvili vcerejsi clanek:-) kazdopadne tohle je moc mnam:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Tomu se říká pořádně volný den! :) A jednou za čas je víc než potřebný. Ale ta bůlka či co to je, to by mě dost naštvalo :D
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  12. Ten bagel mě fakt rozesmál :D Připomíná mi to pražské pekařství Ječmínek, tam se čas od času najdou podobné perličky, tak už radši neexperimentuji a chodím jen na ověřená místa :D Jinak to vypadá, že jste si výlet užily :))

    OdpovědětVymazat
  13. Video jsem viděla, ale zapomněla okomentovat, tak to napravím teď :) Je vidět, že jste si to v Brně užily a dostala jsem strašnou chuť na ten cheesecake! :3 Rýžové nudle jsem ještě neměla a upřímně se jich docela bojím :D Mňam těstoviny s tvarohem už jsem dlouho neměla :) Mám v tom ráda ještě rozmačkaný banán, určitě vyzkoušej :)

    OdpovědětVymazat
  14. Teda ty jsi se měla! :O Zase jsi mi udělala chutě :D

    OdpovědětVymazat
  15. Jdu si vzít něco z ledničky po tomhle článku =D
    http://ggeek.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. A najlepšia bola určite ovsená kaša! :D
    taký tvarohový cheescake hmm nepohrdla by som.

    OdpovědětVymazat
  17. Tyjo, ta snídaně vypadá úžasně :)

    OdpovědětVymazat
  18. Za chuť těch muffinů bych klidně dala ruku do ohně :D
    Hrozně se mi líbí tvůj přístup k tomu všemu! :) snaž se toho držet takhle dál. Pokud člověk nesklouzne k záchvatovitému přejídání (jakože tím myslím fakt to brutální) a jí dostatečné množství jídla během dne, tak to bude úplně v pohodě ;) Já když jsem měsíčky dostala, tak jsem měla takovou radost, že aspoň po fyzické stránce je to snad už za mnou, že se tělo necítí ohrožené a spadly ze mě takové ty pomyslné řetězy, kdy jsem si pořád musela hlídat, jestli jím dostatečně, jestli to nemělo málo kalorií a já si musím dát ještě něco, i když už nechci (akorát tohle se stávalo fakt málokdy :D ) ... a teď-jím dostatečně, jsem spokojená, jídlo nehrotím a když mě chytne mlsná a sním třeba 300g Lotusek na posezení (jako třeba včera) tak mi třetí noha přes noc fakt nenarostla :D
    A děkuju moc za komentáře! :) Já bych ti ráda chodila vařit, kdyby to bylo možné, taky se na to každý dívá s odporem :( . Tak aspoň se snažím dávat některé ozkoušené recepty na blog, aby pak člověk mohl jakoby ochutnat vlastně :D .
    Stává stává :) nemůžu říct, že by to bylo úplně z etických důvodů, jako to bylo s vegetariánstvím. Spíš nejdřív jsem brala (a beru) jako větší výzvu připravit nějaký pokrm vegansky, než s obyčejnýma ingrediencema. Vždycky to někomu podstrčím s tím, že je to naprosto neškodné a pak pozoruju, jak se tváří a pokud chutná, řeknu jim drsnou pravdu :D Já pak zjistila, že mi živočišné výrobky nedělají dobře na trávení a vlasy a postupně jsem je nějak intuitivně začala vyřazovat, takže mi vůbec nechybí. Ale třeba bílou čokoládu a milku a tak, to fakt nešlo. Jenže teď spolužačky objevily můj instagram a začínají do mě rýpat a divně se na mě dívat, že jsem vegan. Tak jsem se šprajcla a když vegan, tak vegan. Ale jen většinou, nehrotím, když si dám oběd u babičky a je tam máslo nebo vajíčko. Nebo jak budou teď Velikonoce-to budou zase ty výborná Lindt čokoládová vajíčka, tomu prostě neodolám a nechci se omezovat, to vůbec. O prázdninách pojedeme do Bretani a kvůli mně se bude jezdit po zdejších cukrárnách, takže to prostě na trpící krávy a slepice zapomenu. Takže pokud to situace vyloženě nevyžaduje tak ano, jsem vegan :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéžiš těch chyb a překlepů, oči krvácí :D Že já ty slohy po sobě nikdy nečtu :D

      Vymazat
  19. Těstoviny s tvarohem a se skořicí? To je geniální nápad! :)

    OdpovědětVymazat
  20. Jé mňam všechno vypadá skvěle. :)

    OdpovědětVymazat