25. února 2015

Recenze potravin | 01 (rostlinné pomazánky)

Ti, kteří mě už nějaký čas sledují ví, že miluji rostlinné pomazánky. Spolu s pečivem/ racii/ knackebroty je to výborná svačina :) No a pár z vás se mi ptalo, kterou z nich mám nejradši, která mi naopak nechutnala vůbec, kde a za kolik je kupuji atd.. a na to vše vám odpovím v dnešním článku. 
V článku nerozebírám složení pomazánek pouze její chuť!


- Moje první čistě rostlinná pomazánka, když nepočítám ty ze sóji. Chuťově mě velmi mile překvapila! Doteď nevím, proč jsem si vzala zrovna brokolicovou, když samotnou brokolici mám ráda jedině se smetanou :D aneb Peťa logic , ale i přesto mě paštika chutnala a někdy si ji určitě opět koupím! :)
Hodnocení: 4/5

http://www.biolevel.cz/biolevel/eshop/19-1-POLOTOVARY/79-2-CHLAZENE-PRODUKTY/5/713-Pastika-PATIFU-s-bylinkami-VETO-100g

- Tuto paštiku jsem měla někdy v květnu/červnu. Vím, že v ní byly velmi cítit bylinky. A taky vím, že jsem nedokázala jsem sníst celé balení během těch 3-4 dnů. Nevím, zda bych si ji znovu koupila..
Hodnocení: 2/5


- Je logické, že pod názvem Mexiko si představíte pálivé jídlo. Počítala jsem s tím, že paštika bude ostřejší. S čím jsem ovšem nepočítala, že i přes celou bulku, ledový salát mě bude pálit pusa! :D A to si nemyslím, že nějak šetřím s kořením (miluju pepř!) a vyhýbám se ostrým jídlům. Chuť dobrá, ale příliš pálivá!
Hodnocení: 2/5

- Nevím, jestli je to tím, že jsem mrkvožrout (každý den min. 2/3 sním), anebo tím, že je tato paštika opravdu tak dobrá! Pokud chcete nějakou paštiku zkusit, běžte do této! Je fakt skvělá :)
Hodnocení: 5/5

http://www.biolevel.cz/biolevel/eshop/19-1-POLOTOVARY/79-2-CHLAZENE-PRODUKTY/5/415-Pochoutka-bylinkova-VETO-100g
- Od této zelené krásky začala má závislost na pomazánkách! Upřímně, chuť už si úplně nepamatuji (už je to přece jen nějaký pátek, co jsem ji měla), ale špatná rozhodně nebyla :) Chutnala podobně, jak ta od patifu. Jen vím, že narozdíl od ní tam tolik nebyly tolik cítit ty bylinky a to mi vyhovuje více.
Hodnocení: 4/5 

Otázky:

Kde je kupuji? Paštiky kupuji ve zdravé výživě. Kdo ovšem nemá poblíž zdravou výživu, jdou koupit i v supermarketu. Například paštiku veto (poslední) jsem koupila v Tescu. Paštiky od firmy Lunter jsem viděla taktéž v Tescu, jednou je měli dokonce i v Lídlu. 
Kolik peněz stojí jedna pomazánka? Cena se pohybuje kolem 20-25 Kč. 
Vyrábíš si nějaké pomazánky sama? Nevyrábím, neumím je tak dobře dochutit. Vy to ovšem zkusit můžete a dát mi vědět, jak se povedla :)

15 komentářů:

  1. To vypadá dobře :-)´já mám paštiku ráda, ale přiznám se, že už jsem jí sakra dlouho neměla

    OdpovědětVymazat
  2. Nejlepší nejlepší nejlepší!! Kromě jedné znám všechny a za mě jsou všechny TOP, hlavně PAtifu, ta je sice dražší ale prostě lahodnááá!:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Rostlinné pomázanky mám taky moc ráda!! Nejčastěji mám brokolicovou, ale teď si mě dost nalákala na tu mrkvovou, protože mrkev mám moc ráda. Brzy se pro ni stavím ve zdravé výživě:)

    OdpovědětVymazat
  4. Rostlinné pomazánky zrovna nepreferuji, ale párkrát jsem měla nějaké od Patifu a chutnaly mi :) Jinak brokolicovou vyzkouším (já jsem zase milovník brokolice :D) a mrkvová taky nezní špatně :)

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Jabrokolicu zbožnujem a jem ju len tak bez ničoho a občas aj surovu. Je to jedna z mála zelenin ktoré mi nevadí jesť aj celý den. Inak pomazánky moc nemusím.

    OdpovědětVymazat
  6. Tu mrkvovou znám a mám moc ráda :) Jinak hezká náhoda-zrovna dneska jsem koupila tu Patifu bylinkovou a je to hnus :D Vůbec mi nechutná :D

    OdpovědětVymazat
  7. Nějaké ty pomazánky určitě vyzkouším!:) Musí to být v ledničce?:O

    OdpovědětVymazat
  8. Hmm ta první vypadá dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Reaguji na tvůj komentář :) "Ano líbí"

    OdpovědětVymazat
  10. Vypdají moc chutně, já zatím žádnou nechutnala. Hele o tom bychom mohly hovořit do nekonečna, počítám si to přesně a vážím si jídlo, tak musím vědět kolik sním :) Dnes jsem skutečně měla 6 500 KJ, nestíhala jsem, já nemám tolik času na to jídlo, ale snažím se. Není to zatím výhra, ale bojuju s tím abych se vešla do požadovaných hodnot, ne vždy mi to výjde bohužel.

    OdpovědětVymazat
  11. Vyzkoušela jsem jenom Patifu a právě asi to mě odradilo od dalších :/

    OdpovědětVymazat
  12. ani jedno z toho jsem ještě nevyzkoušela :( ale někdy dostanu šílenou chuť na paštiku (btw ta sojová je hnus:D)

    OdpovědětVymazat
  13. Nemám ráda paštiky ani pomazánky takže tohle není pro mě =)
    http://ggeek.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Čistě zeleninové jsem ještě nezkoušela, ale ty s tofu jsou lahůdka :-D

    OdpovědětVymazat
  15. Ta mexická je výbornááááá! Asi mám více plechovou hubu :D

    OdpovědětVymazat