20. února 2015

Slabší dny + fotka po skoro půl roku přibírání!

Nedávno mi na email přišla jedna velmi zajímavá otázka Míváš ještě někdy slabší dny nebo při pohledu do zrcadla nějaké..."hlasy" v hlavě? Musím říct, že při přečtení jsem se cítila... zvláštně. Uvědomila jsem si, že i přes mou snahu a přibrání 5 kg, je ana stále mojí součástí.

Tyto články na blog příliš nepíši. Nevidím v nich žádný opitimismus. Nic co by mohlo mě, nebo dívkách mohlo pomoct v léčení a jen zde ukazuji, jak je ana stále silná. Ovšem teď cítím potřebu o tom napsat. Nechci, abyste si mysleli, že stačí pouze přidat na jídle, přibrat a ten protivný hlásek vám z hlavy zmizí. Tak to totiž bohužel není. A já nejsem výjimka. 

Jsou dny, kdy jsem sama sebou znechucená. Neustále myslím jen na to, kolik jsem toho dnes snědla a jestli se zbytečně nepřejídám, a že už mám velký nohy a tlustý zadek a že se neudržím a pořád budu jíst a přiberu 10 kg...
A pak jsou tu dny, kdy si vyloženě užívám toho, že konečně přibírám, že mi nejdou vidět žebra, že mám zadek, ženské tvary, nepřemýšlím nad každým soustem navíc...

První fotka - Já v srpnu. Druhá fotka - Já v únoru 

Takže ano. Slabší dny mám a bohužel poměrně dost často. Ovšem přece jen nějaké pokroky tu jsou. Už ana není ta hlavní. Nefunguje to tak, že zavelí a já přestanu jíst. To ani náhodou. Možná si už při dalším jídle nejsem tak jistá, zda opravdu mám tolik sníst, ale ve většině případu neustoupím. A to je podle mě důležité, protože právě to nás z anorexie léčí. Proto si myslím, že je super překonávat různé překážky a cíle. Tím, že překonáváme sami sebe, děláme a jíme věci, kterých se bojíme nás dělá stále silnější a anu to oslabuje. ČLÁNEK NA TOTO TÉMA

A co se týče té fotky. Z jedné stránky jsem hrozně ráda, že už nejsem tak hubená jak v srpnu, ale ty nohy.. Ty mě začínají pěkně děsit. Ale ne. Musím být silná! Jak mi psala teta: zenska musi mit trosku přednosti a zadnosti. Tak!!

A na závěr bych vám, čtenářům mého blogu, chtěla poděkovat za všechnu podporu, kterou mi dáváte! Už několikrát jsem byla celkem zoufalá, ale právě díky vám, díky holkám, které se taky léčí a píší mi ty nádherné komentáře, emaily jsem se rozhodla necouvnout! Chci sama sobě a taky vám dokázat, že nad ana lze zvítězit, a že i když budete trošku větší, budete o hodně štastnější! Takže všem, kteří se nad touto zrůdou snaží vyhrát držím pěsti a věřím, že jste natolik silné, abyste se ji jednou provždy zbavily!!! :))

18 komentářů:

  1. Holka, Ty jsi skvělá! :) Vážně Ti to teď sluší asi tak o 10000% více, konečně vypadáš jako ženská a ne jako malá holčička. Nehledě na to, že se určitě fyzicky cítíš nesrovnatelně lépe. Spoustu lidí si myslí, že přibrat = vyléčit se z anorexie, ale tak to vůbec není. Většina práce se odehrává v hlavě, tělo je jen druhotný projev. A bojovat s vlastní hlavou - každý den svádět klidně hned několik bojů sama se sebou - to není žádná sranda a jeden z toho může být hodně unavený. Jak jsi ale napsala - podstatné je se NIKDY nevzdávat a budovat si svou vnitřní sílu :) Ono to člověk hrozně posílí ve všech oblastech, celkově se teď dokáži lépe a snadněji vypořádat s překážkami a hned tak něco mě nerozhodí. Jsi na dobré cestě, držím Ti moc palce! _)

    OdpovědětVymazat
  2. Sluší ti to naprosto neskutečně teď :) konečně mám hezké nohy a i celkově je vidět, že jsi mnohem zdravější :)) Určitě se musíš i psychicky a i fyzicky cítit lépe :) A je super, že s hlasy bojuješ a nedáš se jimi porazit :) Držím ti palce :)

    OdpovědětVymazat
  3. Je dobře, že s tím takhle bojuješ, jsi silnější než anorexie zvládneš to. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná práce Peťul a jen tak dál, těch pár kilíček navrch ti moc sluší a slušet budou ještě i další, která zvládneš nabrat, jsi myslím správnou inspirací těm, kteří se právě stále bojí vzít cokoli navíc do úst, cokoli, co má třeba jen 1 kalorii navrch...jídlo je základ - bez něj vlak nejede:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ze začátku sem si myslela, že tento článek bude o tom, jak je to těžké a jak máš pocit, že to nezvládneš.. A jsem ráda, že si to obrátila.! Není správné psát demotivující články!
    Moc tě obdivuji a držím ti všechny palce!

    http://letsspeakwithchrisdoke.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Jsi skvělá a upřímně, pochybuji, že bych se bez Tvého blogu a Tebe teď vůbec někam hnula! Opravdu jsi mi obrovskou oporou! :)
    Moc Ti to sluší :)
    A chápu Tě, hlasy taky slyším, ale snažím se s nima bojovat, protože jinak to nejde. Jsou děsivé a příliš hlasité a ne vždy jdou umlčet, ale nemají mi co kecat do života! Je to v hlavě, je to v nás...! Ale máme na to, věřím nám ;) !!

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Ano, souhlasim s tebou mám malou snídani ale v 6 hodin ráno toho do sebe moc nedam. Normálně snídam až kolem 7 hodiny. Prostě pak jim vice dopoledne. Jinak je vidět že vypadas zdraveji ;) ,tak gratuluji. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Neboj to pujde:-) me to taky slo... Napriklad jsem vcera sezrala skoro celou lotus pomazanku! Po lzickach, proste zkrat v hlave a nemela jsem vycitky:-) a mas peknou postavu, jeste trosku pridej:-)

    OdpovědětVymazat
  9. No musím říct, že teď ti to moc sluší a určitě bych se nebála přidat ještě pár kg navíc - pořád jsi hubeňoučká, takže se rozhodně neboj :) Přesně jak si psala, jsme ženské, tak těch našich tvarů musíme nějak využit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za milý komentář! :) určitě ještě aspon 2-3 kg přiberu a potom se uvidí.

      Vymazat
  10. Ani nevíš, jak ti to teď neuvěřitelně sluší! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Kamarádka si tím také prošla a díky bože za to, že je z toho venku. Jen papej, jídlo je přítel ne nepřítel :-) a teta má pravdu! Ženská má být ženská!!!!

    OdpovědětVymazat
  12. Jsi skvělá, že o tom takhle otevřeně mluvíš :) A určitě ti to teď moc sluší. Hlavně je dobře že sis to uvědomila, a snažila se přibrat :)

    OdpovědětVymazat
  13. Peto moc ti to slusi.. jsi dobra a jen tak dal! Sama urcite vis, ze to jeste nestaci a ted je ta chvile, kdy se musis zakousnout a dotahnout to do konce. Moc ti drzim palce, zvladnes to. A par kilo nahore ti bude sluset jeste vic. Rozhodne nebudes oplacana, ale normalni zdrava holka, ktery se ostatni nebudou bat treba jen dotknout.. :-) Jsi (nejen moji) velkou inspiraci a verim, ze si budem moci za nejaky cas rict, ze z nejhorsiho jsme venku a ty hlasy v hlave pomalu, ale jiste zadupem do zeme.. :-) At se ti dari, vstric normalnimu, zdravemu zivotu.. :-) Nika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. strašně moc děkuju za komentář! :) držím ti pěsti v uzdravování!

      Vymazat
  14. Ak porovnávam tie dve fotky tak ti možem úprimne povedat že na tej druhej si krajšia. Ani na prvej fotke niesi škaredá ale si strašne vychudnutá a nepôsobíš tam zdravo. Si tam ešte ako dievčatko a na druhej máš krásnu štihlu postavu, takú akú má mať dievča:) Závidim ti tvoju postavu, aj ja by som takú chcela(moja je trochu mohutnejšia)
    Som tak strašne rada, že si si uvedomila svoj problém a liečiš sa a ešte k tomu pomáhaš ostatným dievčatám:)
    Klobuk dole!!! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Souhlasím se všemi, takhle ti to vážně o moc víc sluší!
    Držím palce, aby bylo pořád jen líp a líp. :))

    OdpovědětVymazat