28. března 2015

Nákupy & novinky | 04

 Dnešek je velmi významný den! Asi jsem konečně došla na to, jaký obor chci po gymnáziu začít studovat! A po chvilce brouzdání po internetu jsem objevilu jednu školu, která mě naprosto ohromila a zaujala! Ovšem je zde jeden háček. Přijmačky. Dva cizí jazyky a.. matematika!! To bude můj konec :(( Chci se teda zeptat, je zde někdo, kdo dělal přijmačky z matematiky a jazyků? Pokud ano, napište jaké to bylo. Horší než jste čekali, lepší? Upřímně se toho dost bojím, nevěřím si, že budu schopná ty přijmačky udělat :( Achjo.

Ale po velmi důležitém úvodu přejdu konečně k tématu dnešního článku, kterým bude další díl Nákupů a novinek! Některé fotky jsou snad ještě z roku 2014, takže už opravdu bylo na čase udělat nový díl! :D

Kdo miluje lídl? A kdo miluje arašídové másla? A kdo miluje arašídové másla z lídlu? Já rozhodně! A protože jsme se v únoru konečně dočkaly amerického týdne, musela jsem si udělat zásoby. Koupila jsem si šest půl kilovek (dvě byly pro Terku) máslíčka. Už jich samozřejmě šest není. Ani pět. A skoro ani čtyři...


Ty fotky jsou už tak starý, že si ani nepamatuji, jak to chutnalo:D Jen vím, že to bylo v sekci SLEVA, takže abych neporušila svou pověst důchodce (viz první obrázek), musela jsem si koupit samozřejmě i toto. Ale moc dobrý to nebylo. Takový umělý. Celkem bez chuti.


Už mě opravdu unavovalo kupovat si rýži po 500 g balení, takže jsme domů pořídili rovnou 5 kg! Už máme aspoň tři kila snězeny, a více než dvě kila spořádal můj kamarád žaludek. Když ono je to těžký, když mám větší přílohy než můj 23 letý bratr. A v pozadí nejlepší ryba - losos ♥ Moje omezení jódu stále platí, bohužel se nikdy nezlepší, jedině se bude zhorošovat. Ale už si zvykám a nějak extra mi ty ryby už nechybí :)


Věc, kterou jsem si v poslední době totálně zamilovala je tofu! Dříve jsem si kupovala natural, ale teď mi nejvíce chutná uzené a bazalka! Sním ho klidně jen tak. Což je fajn, zase trochu jiná bílkovina než jen z živočišných zdrojů :)


V poslední době jsem značně omezila mléčné výrobky na 1-2 kusy denně a zcela vyřadila mléko. Nedělá mi vůbec dobře. Jsem po něm strašně nafouklá. Jelikož my kaše z vody prostě nechutná (hnus, hnus!!) kupuji si různé náhrady. Tady jsem si pořídila sójový nápoj od Zajíce. Chuťově je dobrý, jednou za 2-3 týdny si zhruba 500 ml udělám a vydrží mi to na 5 dní :) (Do kaše si většinou dám tak 70-100 ml mléka, nepočítám to)


Podle mě nejlepší "polystyrény" na trhu! Koupíte je v lídlu. Taková reklama. Můžu je jíst i holý a chutnají mi. Ty od racia mi přijdou takové tuhé, nedobré.. Tyto jsou prostě lepší! :D 


V dnešním díle to vypadá, jak kdybych stále jedla jen ty rýžový plátky :D A to je poslední dobou nejím skoro vůbec! I když je fakt, že takové rýžové plátky v čokoládě bych jedla klidně častěji...


Dříve jsem jako večerní svačinu měla tvaroh právě s těmito kukuřičnými plátky a ořechy. Od doby, co mi tvaroh dělá na noc zle jsem je neměla. A zrovna dneska, když jsem si šla pro mouku do spíže na mě vypadly! Tomu říkám náhoda! :D Takže v pátek hned tři padly na svačinu :)


Kdo můj blog nějaký ten pátek sleduje, tak ví, že jsem totální magor na rostlinné pomazánky. Už jsem zkusila asi deset různých druhů a týdně minimálně 1-2 sním :D Kdo chce o nich zjistit něco víc, na blogu je recenze! :)

Konečně jsem od téhle značky zkusila další příchuť. Upřímně? Moc mi nechutnala. Pekanový je skvělý, ale ostatní mi přijdou hrozně sladké. Takže za mě ne :)

 Kupujete si stejné věci? :) Zaujala vás nějaká věc? Dělali jste přijačky z matematiky? :) :D Petro, dobrý, už stačí, neutravuj s tím pořád.

20 komentářů:

  1. Koukám, že Lidl vede :D Taky tam ráda nakupuju, nedám dopustit hlavně na jejich ovesné vločky! :D a taky tvaroh :D
    A tofu poslední dobou taky hodně používám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty flapjacky, pekanový a pistáciový jsou nej nej! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já se také konečně definitivně rozhodla, na jakou jít vysokou školu :D . Chvíli po tom, co jsem se zapsala na dvouletý seminář z biologie jsem se rozhodla, že nakonec nepůjdu na veterinu/lesárnu, ale na japanologii. Takže budu maturovat z biologie, ale studovat jazyk :D . Ale tak biologie mě hrozně baví také. Jen by mě veterina/lesárna pak v životě dost omezovala a nebyla bych tak šťastná, jako s japanologií. (Eliška si totiž vybírá práci podle toho, jak dlouhou si může dovolit dovolenou :D. ) A ať se mě nikdo ani neptá, co s tím budu pak dělat! :D Já to mám už všechno vymyšlené :D
    Já rýži chodím kupovat do Pražské Sapy, vždycky si dotáhnu domů několik těch obrovských pytlů, aby mi to na chvilku vydrželo :D . A až nám na poli začnou zrát brambory-už vidím, jak je všechny sním, než stačí dozrát úplně, protože mladé brambory ve slupce jsou mé nejoblíbenější! :3 Vždycky si dávám velkou přílohu, protože já sacharidy prostě miluju.
    A o křupavých rýžových chlebíčcích mi ani nemluv, poslední dobou na nich dost ujíždím. A Flapjack to samé, mně jejich sladkost vyhovuje, nejradši mám brusinkový :3.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty makronky jsem pekla 4 hodiny a šla jsem kvůli nim spát ve dvě ráno (normálně jdu tak v deset večer), ale fakt se to vyplatilo a hodlám recept poupravovat tak, aby nebyla žádná dutá a i pozměním různě příchutě. Je zvláštní, že když jdu spát brzo, tak vstávám později, než když jdu spát pozdě :D . Protože na dnešek jsem vstávala už v šest ráno O.o .
      A Oreo sušenky jsou vegan-nebo tedy, měly by být vegan. Některá složení mléko obsahují a některá ne, moje balení mléko neobsahovalo :) . Jenom teda mají v sobě palmový tuk a ten hodně veganů také nekonzumuje, takže je to takové diskutabilní. (Co to používám za cizí slova?! :O :D ) Já palmový tuk nevysadila a to proto, že už jenom vyhýbání se nemléčným čokoládám u mě vyžaduje obrovské úsilí a palmový tuk bych už fakt nezvládala :D .
      Také to tak mám :( . Je to dost hrozný, pak mi to, jak zrovna vidím své tělo, ovlivní náladu a celý můj den :( . Někdy bych si chtěla zkusit vidět samu sebe očima někoho jiného-jak mě ostatní vnímají a jak mě vidí-jaké vlastně mám tělo doopravdy.
      Píšeme snad z každého předmětu, protože učitelé zase mají málo známek a odnášíme to my :( . Ale nejvíc mě děsí fyzika, to je vždy horor-ani s matikou a chemií takové problémy nemám.

      Vymazat
    2. Chce to dávku představivosti v tom sestry výtvoru toho medvěda vidět :D . Já si říkám, jestli jsem se nezbláznila, že chci maturovat z biologie :D . Ale zase mě dost zajímá, tak snad to půjde dobře. Polystyreny v čokoládě jsou nejlepší :3. A ta náplň bude podle mě jen ztužený rostlinný (tedy palmový) tuk a cukr.

      Vymazat
  4. Z té fotky to skoro vypadá, jako bys ten Lidl vykoupila :D Ale chápu, arašídová másla jsou prostě arašídová másla :P
    Jinak s tofu souhlasím, uzené je luxusní a ještě ochutnej s mořskou řasou (jestli to teda nevadí nějak tomu tvému jódu), taky je luxusní :) Rýžové chlebíčky jsou prostě klasika, já nějak neřeším značku, prostě je chroupu :D A flapjack summer berry ti nejel? :O To se divím, mně chutnal moc! I jiné příchutě :)
    A kam jsi se rozhodla na školu po gymplu? :) Docela mě to zajímá, já jsem ve třeťáku, takže na mě všichni tlačí, že bych měla vědět a rozhodnout se, ale...bohužel, můj mozek stagnuje a je..no, prostě vymazaný..

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Lidl je nejlepší!! a jejich arašídová másla teprv! <3 uzené tofu je lepší jak normální (prostě uzené věci já můžu :) ) a ten flapjack, mě chutná, zatím jsem měla tenhle a ještě brusinku a je fakt, že jsou hodně sladké (ale dobré!) :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já máslíčka miluji, ale tyhle nekupuji, nerada podporuji totiž palmový olej a následky s ním spojené:( Jinak tofu je jedna z nejlepších věcí, bez který už nežiju:D Také se mi líbí, že nahrazuješ ml.výr. sojovým, já mléko třeba nepila už XXX let!^^ A nebudu^^
    Jinak rýžové chlebíčky miluju také a hodně, ale klidně mám ráda i ty od Racia - kupuji stejně ty, co jsou vždycky nejlevnější:D
    A co máme také společně moc rády jsou rostlinné pomazánky, paštičky apod. a úúúúžasné flapjacky! :)
    PS: Péťo, pouprav si prosím ta i/y ve slově my>mi :-) Neber to prosím vůůbec nijak zle, ale bije to do oček, není my jako mi ^^ :** ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Tyhle torteliny miluju =)
    http://ggeek.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Vždyť máš dobré známky, ne?:) Tak neboj;) Rýžové chlebíčky mám taky ráda, i ty od Racia:) A dnes jsem si koupila ty kukuřičné, tak jsem zvědavá:)

    OdpovědětVymazat
  9. Jaká to je škola? :) Já stále nevím, co budu chtít dál studovat, ale lákají mě jazyky nebo psychologie :)
    Mňam, miluju uzený tofu <3 Rýžový chlebíčky mi už moc nechutnají, i když jsem je dřív jedla po kilech :D Možná ty s čokoládou by mohly být dobrý :D Jee flapjack, už jsem dlouho neměla :D Naposled jsem měla kešu - kokos a ten byl fakt úžasný :3

    OdpovědětVymazat
  10. Přesně tu mega rýži máme taky :D Je to víc než výhodné! :D

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkná zásoba arašídového másla :D Já ho zkoušela jednou a vůbec mi nejede :-(

    OdpovědětVymazat
  12. Nákupy podle mého gusta :) Já si koupila tu 5kg rýži v Lidlu, když byl XXL týden...No, jím to jen já a už jí tam moc není :D Jinak ryžové plátky s čokoládou mám taky ráda :) Nejlépe od Racia :) Mě ty másla z Lidlu ubývají nějak rychle :( :D A pro mě asi nejlepší obchod.... :) Jinak když už ti chutná tofu, tak ti bude chutnat i Šmakoun ne :D
    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. To je teda zásoba :D. Mě už taky nechutná :/

    OdpovědětVymazat
  14. Je to bazalkové tofu dobré ? Já měla jen natural a uzené. :)
    Arašídové máslo mi už taky dochází to si na tom ještě dobře já si musím vystačit s jedním 340g Másílkem. Fňuk :(
    Ten sojový nápoj zajíc jsem si taky chtěla koupit, ale jak si k tomu nikdy nedošlo. :D

    OdpovědětVymazat
  15. Tak máslíčka jsou jasná.. ♥ Plánuju teď objednat kilovku od My Protein. Doporučuju zkusit domácí peanut butter cups, lahoda. Ale radši z těch, co nejsou přisolovaná. :D
    Bazalkové tofu je taky moje nejnej. :) Flapjacku sním vždycky jen půlku, pač je to tak přeslazený, že to nejde. :D
    5 kilo rýže.. Hm, pro sebe bych potřebovala pět kilo těstovin. :D

    OdpovědětVymazat
  16. Najlepší obchod s potravinami? No predsa Lidl !!! :)) :D
    Najlepšie arašidové masla? no predsa z Lidlu a najlepšie pečivo? neuveríte, ale z Lidlu! :D
    Až na tie rastlinné pomazanky a ryžové chlebíky s polevou milujemvšetko :)
    Toho lososa by som si rada dopriala častejšie než raz za rok kedy moja mama dostane dobrú výplatu ale aj tak som rada aj zato :D
    Inak aj mne mliečne veci nerobia moc dobre, no bez bieleho jogurtu s ovsenými vločkami môj deň nieje dňom:D
    A na aku školu by si chcela ísť? teda aký odbor?:)

    OdpovědětVymazat