6. dubna 2015

Recept: Mugcake s překvapením

Už nějakou dobu jsem měla hroznou chuť na puding. A to bych nebyla já, abych ho nezkusila s něčím zkombinovat. Puding s piškoty zná snad každý, v letech od roku 2000 a výše jsem ho byla schopná jíst denně, no to i teď, ale prostě jsem chtěla ho nějak oživit. A v tu ránu mě napadlo si udělat mugcake a polít ho pudingem! Aneb hrozně originální kombinace, kterou ještě nikdo na světe nejedl. Tleskám, Petro. Takže pokud chcete tuto neuvěřitelně ojedinělou kombinaci zkusit, dále zjistíte jak na ni.



Potřebujete: 
mugcake
50 g ovesných vloček/ ovesné mouky (používám mouku, je to jemnější)
Menší vajíčko (může být jen bílek)

1/2 jablka nebo 1/2 banánu (já většinou používám jablko, to máme doma pořád)
Špetka skořice, prášku do pečiva
Mléko / voda podle potřeby
Arašídové máslo nebo cokoliv jiného (nutella, marmeláda, kešu máslo,..)

puding

vanilkový puding
cukr/ javorový sirup/ med (já použila normální cukr moučka)

Postup:
Ten je jako vždy velmi jednoduchý. Smícháte mouku (vločky), vajíčko, jablko* (nebo banán), skořici, prášek do pečiva a doředíte mlékem/vodou. Navíc můžete ještě přidat jogurt, více mugcake zvláční, ale jde to i bez něj. Spíše si ho dělám s ním, ale tuším, že jsem na něj tentokrát zapomněla. Tekutinu přidáváme do doby, kdy se z těsta kamene stane těsto schopné k spolupráci. Dále si vezmete hrneček. Do hrnku dáte 1/2 vytvořené směsy, lžičku arašídového másla, zbytek těsta a umístíme na 1-2 minuty do mikrovlnky. Hotový mugcake se lepí od kraje hrknu, vytvoří se na něm bublinky a jde z hrníčka krásně vyklopit. Pokud nějakou variantu váš krasavec nesplňuje, ještě ho nachvilku umístěte do mikrovlnky. Během jeho pečení si můžete připravit puding. Ten si připravíme pomocí návodu na zadní straně obalu. Sloupeček vlevo. Potom stačí mugcake vyklopit, polít pudingem, ozdobit a sníst!

*jablko samozřejmě nastouháte na struhadle :D

21 komentářů:

  1. Takhle mě trápit večer ! To se nedělá ! :D Vypadá to skvěle, už to vážně musím vyzkoušet ! :)
    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. už som skúšala mugcake, musím však vyskúšať aj takúto zdravšiu verziu :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  3. Ty ty mugcaky pečeš na nějaký speciální program nebo prostě na normální ohřev? :) VYpadá suprově, jen se trochu bojím, co s tím udělá naše mega stará mikrovlnka :D

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Jeee díky za tip! Zrovna jsem přemýšlela, co si dám zítra k snídani. Ty nikdy nezklameš :)

    http://lifestylebykej.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Tak mugcake mě ještě nenapadl s pudingem :O musím někdy vyzkoušet! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Mugcake som ešte neskúšala a asi ešte ani nejedla, ale recept vyzerá zaujímavo a keď sa to dá kombinovať s pudingom (ktorý tiež môžem jesť stále a ku všetkému :), určite je to veľmi dobré. :))
    GlitterCircus

    OdpovědětVymazat
  7. Sakra!
    Až se zase příští ráno vzbudím,připomeňte mi prosím někdo, až si místo automatického připravování ovesný, zkusím mugcake :D díky.

    OdpovědětVymazat
  8. Mugcake s pudinkem miluju :P Jen jsem líná vařit pudink, takže použím vanilkový dezert od provamelu nebo alpra. Taky mi zachutnal takový ten jogurt-pudink se slehačkou Kapucín (nemá ani špatné složení), vždy smíchám půlku kellímku s tvarohem. Je to pak takové kyselkavé a moc dobré. Navíc hned to má lepší hodnoty ;)

    _no.stress_ (instagram)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějak mi vypadlo použí-VÁ-m :D

      Vymazat
    2. Ten taky někdy na mugcake používám! :)) ale ted jsem měla chuť na ten klasický, no..:D

      Vymazat
  9. Zkusím to =)
    http://ggeek.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj!Mug cake jsem zkoušela, ale vajíčko bylo pořád pi upečení syrové a navíc mi smrděl. ;( Tento recept se mi ale velmi líbí, takže mu dám 2.šanci. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O.o tak s tím zkušenost nemám! Mě se zatím vždy povedl. Určitě zkus. :)

      Vymazat
  11. mňam, vypadá dobře! :) se strouhaným jablkem jsem to zatím zkoušela snad jen jednou (rok to bude no :D ) tak někdy zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  12. U mě zase všichni ví o mém instagramu :D . Ale vlastně já se s tím netajím, ale ani to radši nikde moc neříkám, pokud se mě někdo nezeptá. Mám právě strach, jak by na to mohli ostatní reagovat a když se mě na to někdo zeptá, tak už je jasné, že o tom ví a chce se jenom ujistit.
    Já taky neumím kotoul a jsem ráda, že se aspoň už konečně dotknu země :D (a ne kolenou, jako to bylo nedávno :D ).
    Já buď převezmu nějaký zahraniční recept a pak tam uvedu zdroj, nebo něco vidím a přemýšlím, jak si to uvařit/upéct doma, nebo taky vezmu nějaký recept a upravím tam nějaké suroviny a nebo mě prostě něco nějak napadne a buď se to povede, nebo ne :D . Jak jsem si myslela, že ty jahodové kuličky budu zobat v průběhu týdne-no tak už jsou ve mně :D

    OdpovědětVymazat
  13. Mugcake ...stále si vravím že už ho musím vyskúšať a ostane to len pri slovách. Ale vážne už musím! :D Číta sa o tom skvele, ešte lepšie to bude chutiť:)

    OdpovědětVymazat
  14. Děkuju :)
    Wau s pudinkem to musí být sakra dobrý :3

    OdpovědětVymazat