1. dubna 2015

Ukázka: Jídelníček z dob léta 2014



V den, kdy jsem zjistila, že o mém blogu ví tolik lidí z okolí jsem si řekla, že články na téma PPP už nenapíšu. Ale víte co? Při přečtení jídelníčků z dob minulého léta jsem si uvědomila, že to není správné. Můj blog navštěvuje tolik lidí trpící touto poruchou a já jim nepomůžu jen kvůli pár spolužákům, kteří nemají nic lepšího na práci, než se mi smát a mít blbé řeči? Stejně se mi budou smát dále. S tímto článkem i bez něho. 
Na začátek: V tomto období jsem měla nějakých 42-43 kg a jedla jsem abych přibrala. Čeho jsem s takovým přijmem nemohla samozřejmě nikdy dosáhnout. Nejenže jsem nejedla na přibrání, dokonce jsem stále hubla (sice asi 0,5 kg za 2 týdny/měsíc, ale stejně) No a důvod, proč jsem jedla tak málo? Pravda byla taková, že jsem nechtěla přibrat. A proč taky? Vyhovovalo mi to. Byla jsem konečně hubená (i když jsem se viděla o moc tlustější, než jsem skutečně byla) a proč bych měla měnit nějaké stravovací návyky? Navyšovat porce? Tloustnout???!! Mě to vyhovovalo. Jedla strašně clean a zdravě, ne?!!

Čtvrtek, 24.7.2015
Snídaně: rýžová kaše (40g), plnotučné mléko (100 ml), čokoláda (10 g), maliny (30g), banán (25g), kokos (pozor!!! celý 1g)
Svačina: nektarinka (35 g). vodní meloun (80 g)
Oběd: Těstoviny celozr. (65 g) se špenátem, ricottou, kukuřicí, a kuřecím masem
Svačina: bulka slunečnicová (30g) , lučina (4 g), šunka (15 g), zelenina (85 g)
Večeře: Těstoviny celozrnné (50 g), tvaroh (60 g). bílý jogurt (25 g)
Druhá večeře: mrkev (60g)

4832 Kj. B: 63 g, S:147 g, T:24 g


Čtyři slova. Co to doprd... je??! Lučina 4g?? Těstoviny 50g?? kokos 1g??

Sobota, 16.8.2014
Snídaně: Rýžové vločky (50 g), mléko, švestky, skořice, mák
Svačina: Bílý jogurt (jen 90g), bebe dobré ráno (lol, 6g), brusinky a kešu ořechy (po 6 g)
Oběd: Sekaná s brambory + zelenina
Svačina: Mugcake (udělaný bez žloutku) s tvarohem, banánem (45 g)
Večeře: Celozrnný chléb s pomazánkou (žervé, mrkev, celer) a zelenina k tomu

5672 Kj. B:65 g, S:165 g, T: 47 g

Tady jsou ty hodnoty už lepší, ale stejně je to strašně málo. Stále aspoň 1000 kJ pod bazál.

Jídelníčků mám více, ale všechny jsou si podobné. Pohybují se v rozmezí 4500 kJ-6000 kJ, někdy lehce nad 6000 kJ. Upřímně doufám, že ti, kteří nedejbože jedí stejně/podobně na jídle přidají. Opravdu to není dostačující příjem :) Neberte jídlo jako nepřátele, jako něco, po čem tloustnete a co vám ničí vaši krásnou postavu. Jídlo je tak skvělá věc a je škoda si ho neužívat!:) A co nejdůležitější, mnohem krásnější budete s větším přijmem! Protože na kostech není nic krásného.

28 komentářů:

  1. Poslední odstavec by si měli přečíst všichni a povinně! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Co to do prd....je?^^ To je šílenost, nezbývá než jen strašně moc popřát k tomu, že jsi dospěla ve správný konec..měla jsem to před X mnoha" lety podobně, jsem hrozně ráda,když pak čtu podobné příspěvky, hlavně nepřestávat a jet dát a jíííííst, protože jídlo je nejkrásnější věc (skoro) na Světě^^ :DD

    OdpovědětVymazat
  3. Nejhorší je, že to vypadá, že jíš, máš přeci pět jídel, že jo.. Tak si toho okolí moc nevšimne a nemůže ti pomoci. :/

    OdpovědětVymazat
  4. Já když jsem se začala tak naoko snažit přibrat, tak to bylo takové, že jsem se sama se sebou prala. Jako přidala jsem trochu na jídle, ale rozhodně to nebylo dostatečně a ještě jsem hlídala opravdu každý gram-jak jsi napsala, že sis fakt dala 1g kokosu :D to já bych to v té době ještě 10x zvážila pro jistotu, jestli to náhodou nejsou 2g :D :D. Fakt jsem se bála, že zase naberu do té podoby, ve které jsem byla na začátku a všechna má práce by byla pryč. Na mé nejnižší váze jsem byla spokojená a říkala jsem si, že přeci mám úplně normální postavu a musím být zdravá, když jím ovoce a zeleninu a žádnou čokoládu ani sladkosti (naprosto nechápu, jak jsem to mohla zvládnout :D O.o ).
    No ani náhodou, přibírání se nekonalo a já si uvědomila díky podobným článkům, jako je právě tenhle tvůj, že to opravdu nestačí a že se nemůžu pořád plácat na mrtvém bodě a celý život jezdit po doktorech.
    (k tvému komentáři-jo, se sousedem je písemka občas spíš týmová práce :D. Já mám zase i odpolední svačinou sladkou a většinou je ještě větší, než snídaně :D takže pak si dávám k večeři odlehčenější věci, jako je třeba právě nějaké to pečivo s pomazánkou a zeleninou)

    OdpovědětVymazat
  5. Poslední odstavec by si měly povinně přečíst ty "super tlusté" holky z instagramu. Ty, které jedou hrozné recovery, ale jejich příjem se pohybuje tak pod 5000kJ. :) Parádní článek! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Když tak srovnám tvé bývalé jídelníčky s tím jak jíš teď tak jsi udělala velký kus práce a nic si ze spolužáků nedělej. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to jsi na tom byla stejně jako já! Jako bych se četla, taky malý příjem, vše vážit a hlavně clean! Jsem ráda, že už to obě máme za sebou:)

    OdpovědětVymazat
  8. To je vážně strašně malinko jídla.... Z toho bych se vážně teď nenajedla :D Ale pamatuju si, že u mě to bylo ještě horší, jídlo skoro žádný, k večeři jen zelenina (občas kousek ryby, což byl mega úspěch!), k svačině, která mi měla vydržet na sedm hodin jeden banán, k obědu ani ne půlka porce v jídelně, no hrůza. Naštěstí snídaně jsem nešidila - to jsem jedla activii, strašně-moc-zdravé-cereálie-Fitness a kousek ovoce. Jsem ráda, že tohle období je za mnou a já poslouchám svoje tělo než nějaké tabulky, které mi poroučí čeho kolik mám sníst :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tý jo, 1 g kokosu? To si se teda rozšoupla :D Takhle hřešit, že se nestydíš :D
    Né, vážně. Tvůj příjem byl fakt zoufale maličký. S takovou by si nikdy nepřibrala a pořád bys vypadala jako bledá kostřička, ne-li ještě hůř. Je skvělý, že jsi se z toho dokázala takhle dostat a je ještě lepší, že sem o tom píšeš, aby pomohla ostatním holkám. Na spolužáky kašli, my tě tady všichni podporujeme a oni ať se jdou vycpat :D Ušla jsi dlouhou cestu a podle fotek vypadáš mnohem líp. Nejen, že zdravěji, ale hlavně i šťastněji :)

    http://because-i-love-food-and-fitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Když si vzpomenu na dny, kdy jsem jedla jen 3500 kJ... Jsem neskutečně ráda, že jsem z toho pryč! Úplně se oproti tomu teď cpu a to bych měla ještě o něco víc...
    Já vím ,že je to poměrně smutné, ale na druhou stranu...1g kokosu mě fakt pobavil :D

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Je super, že jsi se z toho dostala :) ale upřímně můj bazál je asi 1230 kcal což odpovídá 4920 kJ. Takže pokud já nebudu nic dělat (což nedělám), tak mi 5000Kj stačí.

    OdpovědětVymazat
  12. Ne tak extrémně, ale trošku jsem v tom byla před rokem i já.. Je to k pláči, když si člověk uvědomí, co vlastně dělal svému tělu..

    OdpovědětVymazat
  13. su to pekne jedalniky pre tucnych na chudnutie,ale nie pre chudých na udrzanie ani na pribratie,ale clovek s ppp ktory takto je to nepochopi a stale si mysli ze je spokojny aj ked cele dni rozmysla iba o jedle a kcal :/

    OdpovědětVymazat
  14. Moc pěkný článek a ten poslední odstavec je úplně parádní ! Je skvělé, že sis uvědomila, že takhle to dál nejde a opravdu jsi se z toho dostala. Já jsem období, kdy jsem jakože přibírala, měla jen tak naoko, ve skutečnosti jsem chtěla jen zhubnout. Ovšem asi o 2 měsíce později se něco změnilo a já se rozhodla přidat na jídle...Až jsem se dostala tam, kde jsem teď.
    Nejhorší je, že na některých dívkách, které si anorexií prošly, pozoruji, že se jim možná vrací (na blozích, tebe se to ovšem netýká ;) ). Vzhledem k tomu, co jí a jak o jídle píší, jaké jsou jejich vzory...Je to smutné, ale bohužel léčba není 100% a je to víceméně celoživotní boj.
    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. NAPROSTO, NAPROSTO souhlasím! :D Jako bych viděla sebe. Jsem strašně ráda, že můžu sledovat někoho, kdo si prochází tím samým jako já. Je taky úžasný, jak se vy blogerky vzájemně podporujete. To člověku nejvíc pomůže ;)

    _no.stress_ (insta)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) je hezké, že můj blog sleduješ! :) mám moc ráda tvůj instagram:))

      Vymazat
  16. To občas dělám, když si vážím něco, kde jsem si neudělala svou lžícovou porci (jako třeba u vloček, müsli nebo rýže) takže třeba těstoviny si vážím a to taky občas dám třeba tu jednu pitomou vrtulku pryč :/ . Já se musela postupně odnaučit vážit většinu svého jídla, i když to ze začátku bylo dost krušný a když jsem to na tu váhu nedala, tak jsem byla hned nervózní a pořád jsem, pokud něco takového udělám s něčím, co právě nemám na ty lžíce :/ . Takže když nevidím to číslo na váze, tak vlastně nemůžu vědět, jestli to má trochu míň nebo trochu víc, než si myslím.
    Já jsem taková skoro pořád :(. Nejhorší je, že si to uvědomuju a nic s tím nemůžu udělat :( . Vybíjím si to na mladších sourozencích, musím být fakt hrozná sestra. A občas i na tátovi. O prázdninách jsem v pohodě, jsem taková vždycky, když jsem ve stresu nebo když se mi něco nepovede a nedaří a nebo když si vybíjí zlost máma na mě, tak já s tím pak pokračuju na toho pode mnou v naší pomyslné rodinné hierarchii. A nejlepší je, když mám úplně úžasnou náladu, pak se něco stane a nebo mi prostě něco přelítne přes nos a všechno hned vidím černě. Nevím vůbec co s tím :/ . Jediné, co jsem zjistila, že mi pomáhá, je právě jóga, protože se vždycky uklidním a zapomenu na všechny problémy a mám pocit, jako bych byla obrněná proti všemu negativnímu.
    A když mám právě fakt špatnou náladu, nebo se třeba cítím vůči něčemu hrozně provinile, jakýkoliv špatný pocit, tak mi jídlo právě vůbec nechutná a musím se přemáhat vůbec jíst. A nebo se taky nemusím přemáhat vůbec a naopak se hrozně přejím.

    OdpovědětVymazat
  17. 6g BEB to nieje tuším ani jeden keksík?
    S tými vločkami to mám podobne, tiež si ich dávam 30-40 g ale zas ked si dám celozrne cestoviny tak len 70 g pretože maju strašne vela kalorii. A viem že sa z toho človek jednoducho nemože najesť pretože to je strašne malá porcia,
    Si užasna že si dokázala navyšiť porcie a jesť viacej.
    Tá posadnutosť váženia potravin a ani o jeden gram navyše je hrozná aj ja som tým posandutá. Ale jem viac než ty si jedla:)
    Máš nato sa z toho dostať uplne:)

    OdpovědětVymazat
  18. přestat o tom psát jenom kvůli spolužákům je blbost, děláš dobře že si to uvědomuješ ;)
    a zase děláš chutě! :D

    OdpovědětVymazat
  19. Momentálně se snažím přibrat a daří se =)
    http://ggeek.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  20. Máš pravdu, ony se musí naučit jíst normálně tak aby hubly :) jíst za den dvě jidla a beztučná bez energie pomalu tělu nic nedává, je dobře že ty jsi z toho pryč :) to je moc fajn, já jsem byla na něčem podobném teď je můj příjem 6 500 - 7000 KJ ne-li víc když si dá po večeři něco dobrého s přítelem u televize :D ale nehrotím to, vidím změny, sice pomaleji, ale to mi nevadí, pořád lepší než být bez jídla a pak to stejně nějakým záchvatem zase do sbe narvat a mít tolik kolik na začátku :DD nechápu že to těm holkám nic neřekne, je to koloběh pořád dokola. V tom jídelníčku je toho fak málo to uznávám i já a to jsem takto na začátku jedla, kolem 5 000 KJ, ale nestačilo mi to, prostě nestačilo díky výdeji, jsem ráda, že jím více. :) ale podle mě jsi mi otevřela hodně hlavu ty s tvými názory :) řekla jsem si, že musím zabrat a tělo nešidit o živiny takže se snažím mít za den podle tabulek i navýšením pohybu naživiny přesně kolik tam je, někdy se mi stn, že to na gram nevýjde, ale jinak celkem dobré :) dnes jsem měla málo sacharidů, to vím, ale taky vše prostě nejde. :D ještě nejsem takový odborník.

    OdpovědětVymazat
  21. nee pak jsem ho vykydla ještě navrch ;) :D

    OdpovědětVymazat
  22. já vím, že to víš :DD ale i tak :P ... no to máš jedno :D

    OdpovědětVymazat
  23. Děkuju :) mám přesně 160 cm :D je to hrozná výška, jsem trpaslík :D ale nic s tím neudělám, hubnu fakt pomalu třeba za tento týden se mi váha hla ani ne o půl kila, ale nijak mi to nevadí, jsem trpělivá :) s tou menstruací se mi to už stalo a znovu už tu chybu neudělám, ano díky tobě jsem na jídle přidala a přestala si ubýrat, protože všechny holky tady na blogu jedí o dost méně než já a nikdy mi neříkají upřímně co si myslí, jen napíšou, že to je hezké a to je vše..

    OdpovědětVymazat
  24. Jejda to je málo....ale pamatuju si když jsem za den snědla light jogurt a jablko :D fuj t byla doba. Přeji ti krásné a veselé velikonoce:)

    OdpovědětVymazat
  25. Snídaně vypadá krásně :) se správným stravováním teprve začínáme a snažíme se jíst víc zeleniny a ovoce, žádný drastický změny :)

    www.madlovers.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
  26. Poslední odstavec skvěle napsaný. Já pořád říkám, že ten kdo nemá rád jídlo, nemá rád život. Jídlo miluju a strašně ráda i vařím a připravuju si zdravé recepty, díky kterým mám energii na další zájmy. Jinak děkuji moc za inspiraci tvého jídelníčku.

    OdpovědětVymazat