12. května 2015

Food inspiration | 18 (vegan verze)

Upřímně nemám ráda, když někdo nejí maso a živočišné produkty jen proto, aby mohl říct, že je vegan. Přijde mi to trochu hloupé :D Když už se tak někdo rozhodne, měl by to dělat np. kvůli tomu, že má zvířata rád a nechce je jíst, a ne pro obdiv jiných... Já si ovšem dnes na jednoho z těch veganů zahraju a tento díl pojmenuji slovem slovy: Vegan verze. Proč? Protože až někdy nebudu mít chuť jíst produkty zvířátek, třeba v tomto článku najdu nějakou inspiraci, co si uvařit:)

Už nějaký ten pátek si kaše vařím pouze z rostlinných mlék, nebo popřípadě z mléka bez laktózy. Většinou to střídám, protože ty rostlinná mléka vyjdou dráž (a pořád nechci pít je sójové) Což mi připomíná, proč jsem pořád natolik líná si nějaké vyrobit doma.. Tato kaše je vařená v alpro vanilkovém mléku, spolu s dvěma lžičkami máku a navrch je banán a máslíčko ♥ Naprosto tuto kombinaci zbožnuju!!


 Nejlepší večeře vůbec! Přitom to bylo táák jednoduchý! Brambory a celer jsem nakrájela na "hranolky", posolila, popřepila, polila oliváčem a dala péct na 20 minut do trouby. Na pánvi jsem osma.. Teď si uvědomuji, že jsem na to napsala recept, takže na zbytek si musíte počkat! :D Aneb Peťe to rychle myslí.


Avokádový puding (jen 1/2 avokáda, velmi zralný banán, 2 vrchovaté lžičky kakaa, popřípadě sladidlo) spolu se zbytkem jablka a racio plátky. Rychlá a výborná svačina :)


Nejlepší druhá véča ever!! Proteinový koláček (recept přidám), 2 racia s arašídovým máslem a mrkev.


Taková ta radost, když si po třech dnech bez čokolády přečtete, že můžete kakao, protože mléko neobsahuje ♥ Ovesnou kaši miluju a spolu s kakaem snad ještě víc. A když se navíc přidá kokos a banán? jedna z nejlepších kašových bože, to zní divně kombinací je na stole :)


Hokejová večeře - upečené brambory a celer. Žampiony (♥) a k tomu fazole v rajčatové omáčce. Kupuju ty z lídlu a jsou skvělé! Jaké kupujete vy? :)


Včerejší svačina. Rozmixované avokádo (nešlo mi rozmačkat vidličkou) s pár dalšíma přísadami (sůl, pepř, citronová štáva) a vznikne z toho neuvěřitelná dobrota, která si spolu s chlebem a knackebroty a rajčaty výborně rozumí!


A nejvěrnější přítel nazávěr.. Proč? Protože kuskus a tofu mě vždy zachrání! :D :)

A co vy? Jíte živočišné produkty, nebo jejich spotřebuje omezujete (vynecháváte)?

18 komentářů:

  1. Kuskus je nejlepší :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. já jím třeba maso skoro každý den a bez živočišných produktů bych dlouho nevydržela :))

    OdpovědětVymazat
  3. Proč by kakao mělo obsahovat mlíko? :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já myslím, že víš, že jsem na mléčných výrobcích prostě závislá :D Obzvlášť na tvarohu a bílých jogurtech, bez toho bych to prostě nedala.
    Ale co se týče masa, tak to tak často nemám. Obvykle tak jednou, dvakrát týdně. Do školy si vařím obědy sama a to se mi nechce vyvařovat nějaké masové kombinace - protože je to většinou na dlouho :D
    Jinak s tebou naprosto souhlasím, když už je člověk vegan, měl by k tomu mít pořádný důvod! :) A inspirace pěkná, kaše jsou prostě základ a s tím rostlinným mlékem je někdy musím zkusit :)

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Jeden z nejlepších příspěvků se super inspirací, přiznám se, že tyhle vegan verze a dobroty mám vůbec nejradši, než když je všude jen tvaroh na 1876762 způsobů, pak sýry na 17687363 způsobů, jogurty, cottage na 1876způsobů......D:D:D:D Takže snad takových bude víc^^

    OdpovědětVymazat
  6. Já teda vegan nejsem a neplánuji se jím stát, kuřecího masa bych se asi nedokázala vzdát, i když poslední dobou ho občas dost nahrazuji za tofu :) a mléčné výrobky by mi taky chyběly - třeba tvaroh a bílý jogurt to jsou miláčkové :D Rostlinná mléka jsou sice fajn, bohužel ale dost drahá takže používám normální. Až ale bude někdy nějaké v akci tak určitě koupím! :D
    Jinak moc hezká jídla! Ta kašika vypadá skvěle a bramborové hranolky z trouby mám moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  7. Co se týče tvého vegan názoru -naprostou souhlasím!:) Mě třeba upřímně maso moc nechutná, ale jím ho protože vím že ho potřebuji...a je znát kdy maso vynechávám a kdy ho pravidelně jím, bílkoviny jsou prostě potřeba!:)

    OdpovědětVymazat
  8. mňam! nejvíc mám chuť asi na tu kakaovou kaši :3 jinak já bych vegetarián (a už vůbec ne vegan) být nemohla, maso je moje láska, i když ho nemusím mít pořád a ráda si dám nějakou změnu :) rostlinná mléka teď taky zařazuju častěji, jen ta jejich cena by mohla být přívětivější :/ a fazole kupujeme v Globusu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ty kaše s banánem.. to je utrpení se na to koukat. :D :P

    OdpovědětVymazat
  10. Mňam♥
    Vše to vypadá dokonale! Já taky miluju ovesné kaše :) ještě když si do ní dám čokoládu nebo kakao :33 mňamka♥

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem teď zjistila, že jím méně masa. Ne třeba každý den jak jsem byla zvyklá a je mi o poznání lépe.Někdy zkusím zařadit vegetariánský týden, vegan by byl pro mě mlékomila nesplnitelný:) Jinak hezká inspirace, děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  12. Kupovaná rostlinná mléka jsou drahá, no. :/ Doporučuju zkusit domácí nebo koupit sušené ve zdravé výživě. Stojí kolem 60 korun a udělají se z toho 4 litry, což je slušný. :) Já teď měla rýžové a je super, přítel ujídal i ten samotný prášek. :D Zítra si jdu pro kokosové. :)
    Fazole v rajčatové omáčce z Lidlu jsou fajn, ale ještě lepší jsou z Tesca, ta jejich Organic značka, často je mají v akci za 25 a jsou božíbožíboží. Vždy vezmu alespoň pět kousků. :D
    Krásnej příspěvek.. víc takových. :))

    OdpovědětVymazat
  13. Moc pěkně papáš:) Proč nechce přidat recept?:O

    OdpovědětVymazat
  14. Super dobrůtky, jsem zvědavá na recept na ten proteinový koláček, vypadá výborně :) Ta kašička vypadá skoro až do fialova :D
    tribanany.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  15. V zámecké bylo nádherně :) Škoda, že jsme se nepotkaly ;)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Krásná inspirace jídla :)
    To se vždy hodí :33

    OdpovědětVymazat
  17. Máš můj obdiv, já bych se masa asi nedokázala vzdát. Jsou dny, kdy na něj nemám chuť a dám si raději tofu, šmakouna nebo tempeh, ale jinak ho jím denně (2x denně spíše :D )

    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat