3. června 2015

Bazalková radost

Kdo miluje bazalku? Já rozhodně! Spolu s rajčaty a mozzarellou je to skvělá kombinace. Ovšem po objevení této firmy mi bylo jasné, že nezůstanu jen u jedné bazalky, kterou mám ráda.
Když jsem si tašku donesla domů (říkám ji taška radosti), stále jsem se usmívala. Kdybych o sobě měla říct nějaké informace, které mě vystihují, hned ta první by zněla asi takto: Pokud mi chcete udělat radost, dejte mi jídlo. U mě opravdu platí známé rčení: Láska prochází žaludkem. Ale zpátky k tématu. Básním o jídle a nevím, kde jsem skončila.. Jo! Už vím. Prostě jsem z té tašky byla nadšená a protože nejsem sobec, o svou radost se s vámi podělím.
 Slunečnicová královna
Není žádné tajemství, že ořechy naprosto zboňuju. Už se nemůžu dočkat až si je přidám do tvarohu, kaše, jogurtu. Ale nebudu jen zůstávat u těchto klasik. Chci je zkusit zakomponovat i do slaných jídel. Do rizota, možná i špenátu, nějakých těstovin.. No nechte se překvapit. Máte nějaká oblíbená slaná jídla s ořechy?

Další věc, ze které mám velkou radost! Koření dokáže změnit každé jídlo. Sice je pravda, že poslední dobou mám radši chuť dané potraviny a příliš koření nepřidávám, ale na zpestření se to bude hodit :)

Kukuřičná královna
S polentou již nějaké zkušenosti mám a těším se, až ji budu zkoušet v nových variantách. S kukuřičnou krupicí se setkám poprvé, ale co jsem tak četla, je hodně podobná polentě :)

Královna kaší
Fakt, že miluju ovesnou kaši je snad stejně známý jako ten, že ve dne je světlo tak zas si tak nefandi, Petro. Ale ne. Ví to o mě hodně lídí. Někteří mi lajkují fotky na instragramu, jiní chtějí, abych jim ju uvařila, další se mě ptají, jak si ji vlastně vařím a ten zbytek se mi směje, proč to proboha pořád na ten instagram dávám. Ale zpátky k tématu. Mám zlozvyk odbíhat od tématu. Fakt číslo dvě. Špaldové vločky jsem ještě neměla a už se nemůžu dočkat, až je vyzkouším!

Kdo by nemiloval sušenky a preclíky? No já k nim rozhodně nepatřím! Oba dva balíčky jsem už vyzoušela a oba mi moc chutnaly! Mátošenky mi připomněli chuť perníku a žitné preclíky chutnaly jako preclíky :) nečekaně. Určitě doporučuji vyzkoušet, jako zobání k fotbalu ideální! (ani mi nevadilo, že bratrovo mužstvo prohrálo :D)

No a jako dárek na závěr mi slečna darovala tuto tyčinku od firmy Markol. Nevím jak vy, ale když vidím v obchodě nějakou příjmou prodavačku/ prodaveče, hned mám větší chuť k nákupu, než když tam prodává nějaký člověk, který je nepříjemný. Proto jsem velmi ráda, že slečna zastupující bazalku je takto příjemná! :)

 

Co se mi dále velmi líbí na produktech? jejich označení. Podle mě je skvělé, že pokud je někdo vegan, nemusí strávit velkou spoustu času hledání surovin ve složení, ale podívá se, zda je produkt označen slovem vegan. Jediná nevýhoda těchto nálepek je ta, že překryje nutruční hodnoty, a tak se nemůžete podívat na kalorickou hodnotu a makra dané potraviny. Ale v tom já takový problém nevidím. Pokud si to náhodou chci zjistit, podívám se na internet :) (a v případech jako sušenky, tyčinky atd,.. na to radši nekoukám :D)


 Firmu a e-shop bazalka můžu jedině doporučit! Produkty mají kvalitní, personál velmi příjemný! Mimo e-shop mají v Hradci Králové vlastní restauraci, kde vaří vegetariánské jídla (často i veganské a RAW jídla). Už se nemůžu dočkat, až ji v létě navštívím! Bydlí někdo poblíž HK? :) v létě tam strávím tak 3-4 dny, tak by bylo fajn tam někoho znát :)

Všechny zmíněné produkty (až na tyčinku) a bližší informace na restauraci najdete na stránkách: http://www.bazalkahk.cz/ 

12 komentářů:

  1. Pěkný nákup :) Taky mám ráda příjemnou obsluhu. U nás je ve zdravé výživě takový nesympatický nabušený kretén, takže tak chodím, když něco vážně potřebuju. Jinak chodím do druhé, ale tam nemají všechno no.. :) :D

    OdpovědětVymazat
  2. Teď jsi mi udělala chutě, ale strašné, já jsem rozhodně milovník bazalky :33 nejlepší bylina :) vše to vypadá skvěle :) o těch preclíkách jsem taky přemýšlela, když jsem objednávala z BIO obchodu, ale nakonec jsem si je nevzala. Určitě je vyzkouším příště. Máš zkušenost už s chutí? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty preclíky a sušenky vypadají skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  4. hned několik věcí bych chtěla ochutnat! :)) Ty preclíky vypadají úžasně :))

    OdpovědětVymazat
  5. Taky miluju bazalku (ale jen jako bylinku :D), právě jsem akorát přišla ze zahrady, rychle jsem ještě sázela všechny možné bylinky na léto a už se nemůžu dočkat, až si je dám se zeleninou :-). jinak polenta a preclíky super, ale zbytek je na mě až moc zdravý, ale jinak dobrou chuť :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Hm, tak to vypadá dost zajímavě! :) Tento eshop vůbec neznám, produktově to vypadá prostě na zdravou výživu, ale to je rozhodně plus! Ořechy já radši nasladko, ale třeba takové poloslané mám ráda mandle s mrkví a tvarohem :P
    Jinak bylinky se vždy hodí. Polentu taky plánuji koupit, chci zkusit ty hranolky! A tyčinky i preclíky vypadají skvěle, takové zákusky, svačinky :) To já ráda.
    Hradcem jsem akorát hodněkrát projížděla, ale jinak to tam neznám, ani nikoho v okolí, takže to ti bohužel neporadím :/

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Hmm, nejvíc mě zaujalo koření :D Já sice mám ráda chuť potravin, ale některá jídla už mě trochu nudí a zas v rychlosti nevymyslim, co se tam hodí, takže koření s názvem jídla je ideální :))
    Verča

    OdpovědětVymazat
  8. Jé, já jsem Hradečák! :)) (I když teď už tři týdny Pražačka..:D)
    Když jsem viděla, že z Bazalky něco máš, hned jsem se tě běžela sem. zeptat, jestli nejsi z HK a teď vidím tenhle článek. :D
    Bazalka je moje nejoblíbenější zdravá výživa v Hradci. Jinde nakupuju jen z nutnosti.. V Bazalce je mi prostě nějak nejpříjemněji. :)
    Miluju jejich chia preclíky. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak docela jsi mě inspirovala, tu tyčinku a ty preclíčky chci vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  10. Také jedna z věcí, co mi udělá největší radost, je jídlo :D (a nejlépe zdarma, utrácím za jídlo celé mé kapesné :D )
    Ke komentářům: No já zrovna fakt moc zdravě nejím, ono to jenom tak vypadá, ale pravdou je, že každý den sním tabulku čokolády, jím fakt hodně bílého cukru a olej jím také (i když je pravda, že ne nějak moc, smažené jím jenom občas). A v mých receptech je vždycky také občas dost cukru a "másla" (používám rostlinný margarín, který je ještě více nezdravý, než obyčejné máslo, ale zase není živočišného původu) takže ono to s mou stravou zrovna moc slavné není, kdybych nekonzumovala tolik tuku (3x víc, než bych měla, ups :D ) tak si jsem jistá, že bych měla pěkně vyrýsované břicho (ne, že by to byl můj životní cíl, stejně ho nikde neukazuju a ani nebudu :D )

    OdpovědětVymazat