17. prosince 2014

Nahlédnutí do spíže | noví favorité 01


Znáte to. Nejdřív to moc nemusíte, potom tomu pomalu přicházíte na chuť, no a zachvilku máte co dělat, abyste toho nesnědly mraky. A pokud ne, tak vám blahopřeji, jelikož máte velké štěstí!

A já bohužel takové štěstí nemám. Tyhle potraviny totiž mě naprosto dostaly! Mohla bych je jíst pořád a pořád.. Samozřejmě tu neuvidíte všechny mé oblíbené potraviny - zmínila jsem zde pouze ty, které jsem si oblíbila od období květen-listopad a dříve jsem je nejedla (a nebo ne v takové formě, množství)

1. Vločky (ovesné, jáhlové, pohankové, rýžové)
Nevím, jestli bych byla schopna ještě někdy existovat bez kaše. Je to jednoduché. Někdo je závislý na alkoholu, někdo na drogách.. já na kaši. Jaký by totiž mělo smysl vstávat z teplunké postele, kdyby na nás nečekala tato dobrota? ...žádný!


2. Arašídové máslo
Moje premiéra byla v dubnu. Nebylo to nic extra, spíše mi to nechutnalo. V červenci jsem si ho dala do kaše - osudová chyba! Ovšem 250 g mi vydrželo 4 měsíce! Žádné tajné ujídání. Jen jedna lžička do kaše -To je samozřejmě minulost.. Teď jsem ráda, když mi 250 g vydrží hodinu :D Ale ne. Není to tak hrozný. Dva týdny mi většinou balení vydrží :)



3. Pohanka
Pohanka. Věc, do které jsem se naprosto zamilovala. Miluju pohankovou kaši a to jak z pohanky lámanky, tak z pohankových vloček (ty ale míchám s ovesnýma). Uvařit si jen tak pohanku a sníst ji společně s cottage a nebo si udělat palačinky z pohankové mouky. 


4. Tvaroh
Koupit si tvaroh a sníst ho jenom tak? To jako fakt? Kdy to nemá žádnou chuť. Pamatuji si, kdy jsem si kupovala takový ty kynutý knedlíky, dala jsem si tam polovinu vaničky tvarohu, pěkný kusanec másla a zasypala cukrem. No naštěstí tyto doby pominuly a já jím tvaroh denně (polotučný - nízkotučný ani měkký mi nechutná) s oříškama, skořicí a racia! Výborná večerní svačina :)


5. Skořice
Kaše bez skořice jako by nebyla. Jednou jsem to zkusila a nepovedlo se. Po jedné lžičce kaše jsem po mé hnědé kamarádce opět sáhla. Skořice mi nemůže v ničem chybět. Její chuť je prostě výborná a díky ní nemám potřebu dále sladit. A navíc - skořice zrychluje metabolismus, takže když jím tak strašně hubnu, že jo! :DD


A co vy? :) Jakou potravinu jste si za poslední dobu nejvíce oblíbili?

13 komentářů:

  1. Mmm ž na ten tvaroh máme veľmi podobné chute :) arašivé maslo mne vydrží aký týždeň :D a ovsené kaše sú vynikajúce :3 zajtra si plánujem spraviť jednu na raňajky. S tými obrázkami mi robíš veľké chúťky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pohánka je niečo neskutočné úžasné. :-) Ja ako človek, čo sa stravuje na 90% bezlepkovo si ju nemôžem vynachváliť. :-) A najlepšie je, ten kopec vlákniny, čo obsahuje. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo no taky si to takto říkám. :D Arašídové máslo je skvělý. :) Máš moc pěkné oblíbené potraviny. Já mám poslední dobou straně ráda čokoládu a kafe ,ale tak s mírou se hlídat. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Prozraď mi, prosím, tajemství na dobrou kaši. :D Já prostě s vločkami nejsem kamarádka. :( S pohankou vlastně taky ne, ale arašídové máslíčko je moje láska, stejně jako tvaroh a skořice. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ovesné kašičky taky miluji:3 Vždy se těším na víkend, až si ji uvařím:) PB mám taky ráda, to samé tvaroh!:) A skořici taky:)
    Tak já řízky jinak taky nějak často nejím xD

    OdpovědětVymazat
  6. Všetky tieto potraviny zbožnujem tiež, okrem toho arašidového masla. Nejak mu neviem prísť na chuť, čo som rada pretože inak by som sa ho asi prežierala :D
    A ovsená kaša, nooo čo k tomu dodať bez ovsenej kaši si už neviem predstaviť ani jeden deň a takisto musím mať škoricu:)
    Ovsené vločky proste zbožnujem a tiež si ich miešam spohánkovymi:)
    V poslednej dobe som si velmi oblubila ovsené vločky s mliekom, škoricou, banánom a orieškami to by som dokázala jesť celý deň:)

    OdpovědětVymazat
  7. Miluju ovesnou kaši! :3 A bez tvarohu bych se taky neobešla :)

    OdpovědětVymazat
  8. Sympatický článek! Sice jsem zatím nepřišla na chuť pohance ani arašídovému máslu, ale vločkovou nebo krupicovou kaši můžu. A skořice je výborná volba - do jogurtů, do tvarohu i do krupicové či vločkové kaše.
    Na kaši dávám někdy i kakao, s cukrem a máslem je to výborná chuť.

    OdpovědětVymazat
  9. Ovesná kaše je top! :)
    Arašídové máslo u mě na premiéře taky moc nepochodilo. Jen jsem ho odložila a po čase... :D Jsem závislák :D
    Nemohla bych už být bez tvarohu.. :D Minimálně 4x do týdne! :D
    A pohanku moc nemusím. Z pohankové mouky peču nebo waffluju ráda, ale normálně pohanka... ne :D

    OdpovědětVymazat
  10. Bože ta kaše vypadá skvěle!!!!!!!! Děláš si ji nějak sama nebo je to kupovaná? A co do ní ještě přidáváš? Vidím tam čokoládku například ^^

    OdpovědětVymazat
  11. Tedy ty si pěkně žiješ, takové mňamky. :)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Se vším jsi mi padla do noty :) Z vloček mám nejraději ty ovesné, prostě klasika :) Ale třeba špaldové nejsou špatné, ty mají takovou oříškovou chuť :) A z jáhlových vloček je kaše krásně jemná :) Tvaroh - taky jím denně ! Jen tak bych ho nesnědla, nesmí mi tam chybět hlavně banán a arašídové máslo nebo ořechy :)
    Skořice - donedávna jsem ji moc nemusela, ale teď si ji taky přimíchám do kaše (už při vaření) a začínám si ji dávat i do jogurtu či tvarohu....Má skvělou chuť...a ta vůně ! Boží :)
    Pohanku mám taky ráda, i jako přílohu třeba k masu, někdy si s mamkou děláme rizoto, ale místo rýže dáme pohanku :) A taky výborné :)
    Arašídové máslo - ani mi nemluv ! :D Když jsem ho měla tento rok poprvé (z Lidlu), což bylo v lednu, sklenice mi vydržela asi 3 týdny. V létě v dalším Americkém týdnu jsem si koupila větší zásobu a jak jsem dopadla ? Musím se krotit, aby sklenice vydržela týden (ta z Lidlu, menší sklednice mi vydrží max. 5 dní...) :D
    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Z tvých tipů mám moc ráda pohanku, skořici a arašídové máslo. Kaší jsem mívala také hodně ráda ale teď nemám kam jí do jídelníčku umístit. Snídám až ve škole, ráno to nestíhám a to ovoce. Už si nedokážu představit, že bych ráno měla něco jiného a to i o víkendu. Pohanku mám ráda k večeři (obědy nemívám) a to se zeleninkou. Naposledy jsem si ji dělala na způsob krémového rizota, kdy jsem k ní přidala trochu sojové smetany a bylo to naprosto super jídlo! Skořicí si ráda posypávám ovoce, hlavně jablka a banán :) Arašídové máslo je prokletí. Nejdéle mi vydrželo to větší z Lidlu 5 dní a to bylo moje první. A ano, kdysi jsem ho snědla skoro celé na posezení, však mi z toho bylo dost špatně a měla jsem šílené výčitky, od té doby se od něj snažím držet dál ;)

    OdpovědětVymazat