27. ledna 2015

Food inspiration | 09

Stále fotím, stále jím a stále o tom píši články. Takže třikrát hurá, další Food inspiration je na světě!



Jedna z nejlepších snídaní nebo svačinek vůbec! Mugcake. Recept je na blogu a doporučuji vyzkoušet! 


Svačina po fitku. Plátek celozrn. chlebu, 4x knackebroty, 100 g cottage, paprika a zbytek francouzské (rostlinné) pomazánky.


Kdo taky nesnáší, když neodhadne množství tekutiny a pak má z kaše buď jezero nebo naopak beton? :D Ovšem až na tu konzistenci byla výborná! spolu s lněným semínkem, arašídovým máslíčkem a mandarinkou tomu snad ani jinak být nemůže :)


Zeleninové karbenátky byly slevněny o celých 50%. To by byl hřích je tam nechat! A spolu s pečeným bramborem a celerem to byla vynikající a neobvyklá večeře :)


Clean věci miluju, ale taková ta poctivá svíčková s 31% smetanou, daňkem a kupovaným knedlíkem.. To je přece jen jiný level. Děkuji ti, dědo, za tvé úžasné kuchařské schopnosti!


Konečně jsem zase měla svou nejoblíbenější kašičku :3 Schválně.. Uhádnete jaká kombinace to je? :D


Moje největší přání je splněno! večeřela jsem se Selenou! A vím, že už jsem trapná, jak na blog pořád cpu tu stále stejnou večeři, kterou mám tak 5x za týden. 


Tak co myslíte? Dokázala jsem být tak milosrdná a nechala jsem přežít druhou půlku tyčinky? Dokázala! asi tak 10 minut.. Aspoň to má holka rychle za sebou. I když.. Babiččiny rohlíčky s máslíčkem a tvarohem ji pěkně konkurovaly!


Ve škole nám v týdnu odpadly hned dvě první hodiny, což znamená snídaně za světla, juchů! Ovesno-jáhlová s hruškou, mrkví, jablkem, máslíčkem a dobrého s ovsa. A samozřejmě zasypaná skořicí. 


No a poslední fotka dnešního článku je taková inspirace na krabičkování. 
Svačina - bílý jogurt, domácí buchta promazaná marmeládou
oběd - 75 g těstovin, zbytek ricoty, mozarelly a lžíce bílého jogurtu. Lžička bazalového pesta a salát (mrkev, zelí bílé, zelí červené) Oběd alá co dům dal a přitom byl fakt výbornej! O.o Koho taky baví mixovat všechno možný dohromady? :D Mě moc. Vždycky si tak najdu nějakou oblíbenou kombinaci, kterou jím pořád! (např. obrázek číslo 6,7..)

Chodíte na obědy do jídelny nebo krabičkujete? :) 

19 komentářů:

  1. Moc hezké Peťul, ale víš co mě pobavilo stejně nejvíc, ta pomazánka na první fotce, vypadá jako hovínko:D Ale výborné hovínko,také mám tyhle pomazánky alá vegepaštiky strašně moc ráda!! :D (PS: ochutnej Patifu! Zdravá a výtečná pomazánka s tofu);)) Dělají i více příchutí.

    OdpovědětVymazat
  2. Všechno vypadá skvěle já rozhodně krabičkuju. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Taky, když se nemůžu rozhodnout, co si dám, tak to všechno zamíchám dohromady :D (pokud to chuťově aspoň trošičku ladí :D ). Do jídelny nechodím, nerada se mačkám mezi lidmi, radši si dělám vlastní obědy den předem a pak už jenom vytáhnu ve škole. Díky tomu si můžu dát to, co mi chutná a ne žádné blivajzy ze školy :D

    OdpovědětVymazat
  4. Vše vypadá úžasně !
    Já obědvám ve školní jídelně, vždy se tam najde něco, co je aspoň trochu zdravé :) A často vaří i bulgur, kuskus atd :) Na krabičkování bych asi neměla nervy, už tak mám dost stresu...A nechci se vyčleňovat z kolektivu :) A když se školní jídelnou nemám problém, nevidím důvod, proč bych tam nechodila :)
    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem chodívala do jídelny, jenže tam neznaly ani pojem salát natož zdravý životní styl :D Všechny jídla se skládaly ze smaženého a většinou jako příloha brambory. Žádná změna a tak jsem přistoupila na krabičky :) ..jídla vypadají skvěle a s beton z kaše se mi stával často s krupicovou, kdy jsem neodhadla poměr mléka. Naštěstí jsem ji vyměnila za ovesnou a s ní takový problém nemám :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jojo, neodhadnutí vody do kaše je děs, ale já jí většinou spíš topím ve vodě, protože opačný případ ještě nějak napravit jde xD Tou svíčkovou mě neštvi... a kašičkama taky ne, touhle dobou xD nekrabičkuju, ale kombinace co dům dal bývá mým nejčastějším jezením xD

    OdpovědětVymazat
  7. super fotky! :) máš to všechno krásně naaranžovaný :D jo, kaši občas taky neodhadnu.. :D ikdyž ted už jsem přišla na správný množství :D do jídelny nechodim vůbec! u nás se to fakt nedá :D stačí mi jen, jak vždycky od těch jejich jídel smrdí celá škola :D takže taky krabičkuju :D

    OdpovědětVymazat
  8. Ten mugcake vypadá parádně, tak nějak hříšně. A jinak - když mám z kaše beton, tak se to dá lehce napravit, ale když je to jezero tak se mi moc další porce vloček přidávat nechce :D

    OdpovědětVymazat
  9. Super inspirace :* obdivuju všechny, kteří si to všechno dokážou takto naaranžovat :D já hlavně vždycky půlku ještě sním, než to stihnu vyfotit :D

    OdpovědětVymazat
  10. Mugcake jsem nikdy neměla, ale vypadá parádně. :) Svíčkovou jsem měla v neděli, taky jí miluju. Já osobně krabičkování nesnáším. :D Štve mě, když mám těžkou tašku jen kvůli jídlu. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Mugcake je taky poslední dobou mým oblíbencem :) Jinak vše vypadá báječně :) A svíčkou tu jsem neměla ani nepamatuji :D

    OdpovědětVymazat
  12. Čoveče mrkvovo-celerovou pomazánku jsem nezkoušela, ale zní to dobře! :-) hele to už je zase další recept, kterej musím zkusit. Asi si to budu muset začít psát :D Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Asi budu znít blbě, ale na blogspotu jsem nováček a nevím, jak se takové sledování blogů dělá :D

    OdpovědětVymazat
  14. Ještě do nedávna jsem to na tom blogu měla, ale přišlo mi to k ničemu, takže teď to tam mám znovu :-))

    OdpovědětVymazat
  15. Moc děkuji ! :) Snažím se ten jídelníček obměňovat, ať nejím stále to samé (ikdyž to jsou pořád dokola bagely, ovesná kaše, cottage, vajíčka, kuskus...arašídové máslo už ani nepočítám :D )
    Jo, tak u nás tam chodí všichni :) Máme na výběr ze tří jídel, takže si vždycky něco vyberu :) A dělají tam i různé saláty atd. + k tomu nějaké tmavé pečivo :) Často i kuskus, bulgur, někdy pohanka :) Nebo i rýžové nudle :) Ale někdy si vážně nevyberu ani jedno jídlo, tak to si pak něco udělám do krabičky :)
    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Taky mám problém s konzistencí kaše :D někdy čekám hodinu, až se přebytečná tekutina odpaří a někdy je z toho zase jeden kusanec :D

    OdpovědětVymazat