21. března 2015

Akce: Vím, co jím a piju + VLOG!


Původně jsem tento článek chtěla udělat ve formě videa. Po hodině a půl upravování (a to nepočítám kolik minut jsem strávila jeho natáčením) jsem si řekla, že na to kašlu a raději to napíši. Video jsem totiž točila po škole, byla jsem na něm unavená a mlela nesmysly :D

ODKAZ na video

Jelikož bydlím na Moravě, na cesty jsem si vydala hned v pátek, 13.3.2015. Pátek třináctého. Nejdříve jsem u nás ve městě čekala asi dvacet minut na autobus, který mi stejně ujel a potom dalších 20 minut na autobus v Brně, který mi taky málem ujel. Prostě blondýna, no. Nakonec vše dobře dopadlo, já se dostala do Prahy a přespala u babičky.

Sobota, 14.3.2015
"9:53 hodin a já vystupuji z tramvaje u Národního divadla. Absolutně netuším, kde se nachází ta budova, kde se akce koná. Panikařím. Nervy už mi pracují z tramvaje - babička zapomněla lístek na stole, musela jsem jízdenku koupit přes SMS. Lítám zmatená po Praze a hledám danou budovu. Konečně odchytnu pána, který mi poradí, kam dál. 10:02 dorazím na akci totálně uřícená. To je teda začátek, říkám si."

Zdroj fotek: Lenka Foltýnová, Vím co jím

Chvíli po mém příchodu akce začala. Nejdříve nám bylo řečeno, co vlastně firma Vím, co jím dělá. Poté se slova ujala paní doktorka, která nám povídala o problematice soli v naší stravě. Víte, že průměrná denní dávka je 5 g soli na osobu a průměrný Čech denně sní až 12 g? Po plno nových informací o soli následovala další přednáška, kde nám slečna vysvětlovala, jak jídlo připravit, aby bylo co nejfotogeničtější. 
Myslela jsem, že nám začne říkat, že nejdříve máme na talíř dát maso, potom přílohu a až potom zeleninu. A ona došla s tím, že jídlo by nemělo být uvařené, už vůbec převařené a vlastně by mělo být syrové. Sice její tvorbu obdivuji, fotí opravdu krásně, ale nějaké food aranžmá u mě nečekejte.Radši se pořádně najím, připravím si chutné jídlo v rámci mých kuchařských dovedností,než mít krásně fotogenické jídlo, které stejně můj foťák z doby raz, dva, tři neocení.

(Paní fotografku jsem nejspíše velmi zaujala. Zhruba z padesáti fotek jsem na min. patnácti já :D) A ano, opravdu jsem to poprvé držela v ruce a ano, opravdu jsem nevěděla, jak se to používá :D

Potom jsme se přesunuli do kuchyně. Dostali jsme za úkol vytvořit dvojice a dvě trojice. Jelikož jsem tam nikoho neznala, zeptala jsem se Hanky a Blanky jestli můžu vařit s nimi, seděla jsem totiž vedle nich, a ony souhlasily. V kuchyni jsme všichni účastníci ukuchtili první chod, předkrm. Čočka s restovanou zeleninou, kozím sýrem a ořechy. Jedním slovem. Dokonalost! Opravdu mi to strašně chutnalo a co jsem tak četla, každý z tohoto chodu byl nadšený!


Dále přišel na řadu hlavní chod. Hovězí steak s grilovanou polentou a kapustičkami.

Budeme si hrát na to, že kvalita mojí fotky a slečny fotografky nelze poznat..:D

A jako dezert jsme měli odlehčenou verzi tiramisu.


A po výborném menu následovala poslední část programu, focení. K dispozici bylo plátno s logem Vím, co jím a spousta věcí k tomu. Vyfotila jsem se hned 2x, aneb jsem hrozná vtěrka :D.


A tímto zpestřením byla akce ukončena. Před odchodem jsme ještě obdrželi tašku s produkty, které jsem zapomněla vyfotit. Obsahovala kaši od firmy Nomina, kávu, olej a bazalku. Určitě o produktech napíši v jednom z dílů Nákupů & novinek (btw. další díl vychází již v pondělí! taková reklama)


Jinak. Byly jsme informovány, že na jejich webu momentálně probíhá soutěž s názvem Solte méně. Vaším úkolem je poslat solničku na dovolenou (odstranit ji ze stolu). V odkazu máte více informací. Podle mě je to zajímavý nápad, možná se soutěže zúčastním. Jediný poblém je ten, že končí už 22.3., takže si musíte pospíšit! :D

Já velmi aktivní.

Tady ta fotka :D Vypadá to, jak kdybych byla hrozně naštvaná, ale skutečnost je taková, že jsem si kousala ret, prostě blbý zvyk no. Takže teď si určitě všichni myslí, jak blbě se na ně divám:)))) Protože pochybuji, že čtou můj blog :D Takže skvělé, opravdu :D 


Někdy mé výrazy opravdu nechápu :)))) aneb momentky forever, opravdu!

A na konec článku chci ještě jednou poděkovat firmě Vím, co jím za pozvání, akci jsem si velmi užila! Dále chci poděkovat Lence Bubeníkové za velmi příjemné jednání! Paní doktorce Kunové za velmi přínosnou přednášku a slečně fotografce Lence Foltýnové za krásné momentky! :D A taky samozřejmě vám, za přečtení článku a celkové podpory blogu! To jsem napsala jak hrozně famous blogerka..:D Užívejte si krásně slunečný víkend a snad u dalšího článku:)

16 komentářů:

  1. Jéé, pěkné Petí :) Jsem ráda, že sis to užila i přes nepříliš skvělý start! :) Věřím, že to byla parádní akce, taky bych se ráda zúčastnila a věř, že bych házela i horší výrazy :D Je dobré, že Vím co jím něco takového umožnilo, pěkná příležitost :)

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. super, jsem ráda, že sis to užila :))

    OdpovědětVymazat
  3. Tahle akce musela být určitě super :) Taky bych se ráda něčeho takového zúčastnila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. když se podivám na tvoj blog, tak začni pořádně a normálně jíst a třeba ti budou chodit taky takové nabídky, jako perrie, ta se jídla nebojí a nevím,co by dělal někdo jako ty na takové akci,když jiš jak mimino..

      Vymazat
    2. Promiň, ale myslím, že normální člověk, který chce slečně poradit, by jí to takhle hnusně nepodal. Navíc, když už někoho kritizuješ, nebylo by na škodu se alespoň podepsat.

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  4. Ta čočka mě hrozně láká! Vůbec jsem tuto odrůdu neznala, takže ji co nejdřív plánuji koupit a vyzkoušet. Liší se nějak chuťově od klasické čočky?
    A ty momentky jsou fakt luxusní :D :D

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, to muselo být super!:) Aspoň jsi ty a díky tobě i my o něco chytřejší xD

    OdpovědětVymazat
  6. To muselo být super. Ani jsem nevěděla, že jsou takové akce =)
    http://ggeek.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. wow všechno to muselo být strašně prima :) Opravdu super jídla♥ a ta tiramisu, taky jsem jí nedávno dělala :) celkem se mi povedla :) ale věřím že i to ostatní bylo moc dobré♥ na té jedné ftoce to opravdu tak vypadá že jsi naštvaná :D ale je to momentka no :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ale prosím tě :D zase tak hrozné to není :) snad najdeš vysvětlení, i když já jsem to pochopila :) Máš nějakou oblíbenou značku arašídového másla? :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ta akce musela být fajn. :) Taky by se mi to líbilo, ale já v Praze ? :D To asi těžko. Já se ztratím i v našem mini městečku. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Uplne najviac ma rozosmiala fotka kde si tááák velmi aktívna haha :D ach tie momentkY:D
    Musím ti pochváliť tvoj krásny svetrík. Tá farba je užasná, odkial ho máš ?:)
    No a tá akcia vyzerá fajn a aj ked obmedzujem soľ, musím ju obmedziť viac asi :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, mohla bych na tebe mít jednu otázku? Jak si připravuješ ovesnou kaši? Na netu je spousta způsobů přípravy a já moc nevím, který bych si měla vybrat... Co je podle tebe nejlepší a nejvíc jednoduché? Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) tady je recept: http://the-biggestfear.blogspot.cz/2015/01/recept-ovesna-kase.html

      Vymazat