23. března 2015

Krabičkujeme do školy | obědy 02

Jistě se na blogu najde plno z vás, kteří si do školy/práce nosí své obědy. Z vlastní zkušenosti vím, že neustále si vymýšlet, co si připravit není zrovna jednoduché :D Takže možná některé z vás tento článek inspiruje :)

 

Upřímně už netuším, co se vevnitř ukrývá :D Ale tipuji to na mix rýže a kuskusu, nějakou zeleninu a maso. Mamka dělá takovou směs masa a zeleniny a to já naprosto miluju!!


Toto byl VELKÝ experiment :D aneb když si někdo chce rozmrazit špenát a za půl hodiny zjistíte, že je to celerová nať a už je 21:15...:D Tak jsem těstoviny smíchala se vším, co jsem doma našla. Zbytek ricotty, mozarelly, lžíce bílého jogurtu a bazalkové pesto. K tomu jsem měla salát (bílé zelí, červené zelí, mrkev) a jsem překvapená, jak moc mi to chutnalo!!


V albertu jsem narazila na slevněné zeleninové karbenátky hned o 50%! Tak jsem si je samozřejmě hned musela koupit :) Dala jsem si je se zbytek rýže a pár plátky brambor.


Opět experiment. Rýži jsem zamíchala s gervais a cizrnou. Bylo to moc dobré!


Další experiment :D Doma jsme nic moc neměli, tak jsem zamíchala ricottu s trochou jogurtu, skořicí a jablkem. Nic extra to nebylo, ale sníst se to dalo! :D 


Poslední školní obědy bohužel vypadali asi takto.. Jezení a u toho učení :/ Tady rýže s masem a zeleninou. Říkám tomu zdravá čína! :D Momentálně moje nejoblíbenější jídlo od mamky :3


Moje nová oblíbená kombinace. Rýže, vajíčka, zelenina. Někdy k tomu přihodím ještě tofu, šunku, sýr.. je to rychlovka a hlavně hrozně dobrá rychlovka :)


Tady opět kuřecí maso, ovšem tentokrát s pečenýma bramborama. Občas je potřeba mít něco jiného než rýži a kuskus :D 

Další rychlovka v podobě rýže, cottage sýru a cherry rajčat. Za 15 minut hotovo a pochutnám si stejně :)


No a v poslední krabičce se schovávají celozrnné tortilly plněné nejspíš šunkou, sýrem a ledovým salátem. Musím říct, že byly opravdu výborné! Škoda, že běžne k dostání nejsou :/

A co vy? :) Krabičkujete? Pokud ano, jaké obědy máte nejradši?:)

18 komentářů:

  1. nejradši mám bulgur se zeleninou, popř. i masem...ale moc nekrabičkuju, proto nemusím vymýšlet tolik variant :))..krabičkuju tak 2x za měsíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teri, upřímně tě obdivuji! :D To, co ted v pátek předvedly..:D Prý drůbeží a dají tam játra! :XXX

      Vymazat
  2. Já nekrabičkuji, ale tvoje jídla vypadají skvěle ! :) Jak vidím, rýži máš hodně ráda! :D Jsem ráda, že nejsem jediný rýžofil :D A taky moc ráda exerimentuji :) Rýže např. s gervais je dobrá, je to pak takové jemné :) A tortilly vyzkoušej domácí, ty jsou lepší ! :)
    K mému článku: Moc děkuji ! Jojo, kombinace špenát + těstoviny + cottage je boží <3 Zkus se podívat u vás do zdravé výživy na ten šmakouní krém, tam by to mohli mít...Nebo v Kauflandu to taky mají :) Je to vážně dobré, taková zdravá nutella :)
    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Já teda nekrabičkuju, ale taky si obvykle vařím na další den.
    Máš zajímavé kombinace, spousta mě inspirovala.. Ale nějak často rýže, ne? :D

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. No znám to, vymýšlet něco do krabiček není jednoduché :D většinou se mi opakuje tak 5 jídel do dokola - nejčastěji volím rýži, kuskus nebo těstoviny - to se prostě jednoduše dá sníst všude :D Občas si beru i zapečené palačinky, nebo třeba cizrnu a tak :D

    OdpovědětVymazat
  5. ta celerová nať mě fakt pobavila :DD jinak krabičkuju taky a dost podobně :D rýže, kuskus, pohanka s mraženou zeleninou a tofu nebo mozzarelou - tohle u mě jede furt :D jinak když doma nic moc není, tak je to fakt krize :D takže skončim, u něčeho dost chabýho... za to ty, ty si vždycky uděláš ňáký super kombinace, co by mě nikdy nenapadly a hlavně by se to asi nedalo jíst :DD každopádně máš to fakt hezky nafocený :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá se to jíst a navíc je to fakt dobrý! :D ale uznávám.. moje kombinace jsou poněkud zvláštní :D

      Vymazat
  6. Ked som chodila do školy tiež som si robila obedy do dózičiek. A najlepšia kombinácia bol zeleninový šalát s kuracím mäsom alebo ryža so zeleninou. Tiež mi neuveritelne chutili celozrnné cestoviny s cottage cheese alebo tvarohom.

    OdpovědětVymazat
  7. samá zdravá jídla♥ mňam :33 já se teď snažím jíst i teplé obdy častěji než před tím, ale moc mi to nevychází, není to tam kde ohřát a já to studené nemusím :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tortilly mám moc ráda s masem =)
    http://ggeek.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. nejvíc se mi asi líbí ta rýže s gervais a lučinou, nikdy by mě to nenapadlo :-) ale celkově je to hezká inspirace!

    OdpovědětVymazat
  10. Vidím, že jsi taky "rýžová" jako já :D.. Můžu ji ke všemu. Proto jsme si teď koupili i rýžovar :D. Obdivuju tě za to krabičkování. Musí to být náročné. Já už mám tohle naštěstí za sebou.. :-))) http://zdraveahrave.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Kdyby mě ty krabičky někdo chystal, ta bych si je nosila, protože to vypadá skvěle...

    OdpovědětVymazat
  12. Moje obědy vypadají docela obdobně :) :D

    OdpovědětVymazat
  13. Taky si někdy dělám obědy do práce, ale většinou fotím a vařím na blog a potom nestíhám vařit pro sebe :D Jinak rýži s cottage vyzkouším :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Jé, ty jsi nějaká milovnice rýže! :D
    Taky hodně krabičkuju, sice když mám jen školu, tak vydržím bez oběda jen se svačinkou. Ale jakmile musím do práce, tahám s sebou hned několik krabiček - jedna na sváču/snídani a dvě na oběd - hlavní jídlo a salát. Většinou moc neplánuju, co udělám, prostě tam naházím, co doma je, důležité je, aby doma vůbec něco bylo. :D

    OdpovědětVymazat