18. dubna 2015

Food inspiration | 16

Nechce se mi věřit, že už je to zase taková doba od zveřejnění posledního Food inspiration. Asi mě nikdy nepřestane překvapovat, jak ten čas letí. Btw. Všem, kteří budou letos maturovat přeji hodně štěstí!! To mi připomělo, že bych měla jít číst povinnou doporučenou četbu. Ups.


Přesně takhle trávím dnešní den. Se spoustou jídla a několika díly seriálu Gossip girl. Dnes jsem si totiž při psaní emailu uvědomila jednu dost podstatnou věc, takže na ni budu ode dneška pracovat, protože pokud to nedokážu překonat, nikdy nebudu v pořádku...A tak doháním nějaké ty kalorie z minulých pár dní. I když si nemyslím, že bych posledních pár dní jedla pod hranici 8500 kj, v pondělí se plánuji ujistit a uvidíme, kolik to denně činní.


Moje nová láska! Rajčata v konzervě. Spolu s vajíčkem, mozzarellou, sýrem, tofu, fazolemi, čočkou.. se vším je to naprosto dokonalé a hlavně na přípravu jednoduché jídlo!


Kdo by nemiloval víkendové obědy? :) Polévka: kuřecí vývar a jako další chod řízek s bramborovým salátem a okurkami.


Nová závislost :) Ovesná s vajíčkem! Doporučuji vyzkoušet, je to táák dobrý! :D Chutná to jak těsto na palačinky :3 Prostě velká mňamka, která zasytí ještě víc než obvykle :) I když už jsem ji asi týden neměla :/ Zítra napravím! :D


Snídaně ještě z velikonočního pondělí. 3x mazanec (domácí od babičky :3) s arašídovým máslem, marmeládou a banánem. A k tomu kousek čokoládové buchty, kterou se chlubím pod touto fotkou.


Jedna z nejlepších buchet, kterou jsem kdy jedla! Sice není úplně extra clean a fit, ale není tam zbytečné množství cukru, oleje a to mi stačí. Přece jednou za čas si člověk může dopřát i něco, kde je 100 g hladké mouky, ne? :) Chcete recept?


Fotka ještě z velikonočních prázdnin, kdy jsem byla společně s kamarádkou v Brně. Na oběd jsme se stavily v jedné z restaurací v Olympii. Taky rádi chodíte na meníčka? Mám ráda, když se dostatečně a a poměrně kvalitně najím za dobrou cenu. No jo, jsem holt škrt :D Rizoto se sušenými rajčaty, kuřecím masem a parmezánem! (a ještě byla fazulová fazolová polévka. Ehm, Petro, nech si své moravské výrazy na jindy. Tak mě napadá... Víte co zmamená slovo herteple? :D)


Skoro to vypadá jako bych nejedla jinou kombinaci ovesné než s banánem a mákem :D Ale to je jen shoda náhod, i když ta kombiance je opravdu skvělá! Tady je kaše obohacená ještě o ostružiny, které jsem dala naspod misky a zalila je horkou kaší.


 Jedna odpolední svačina z tohoto týdne. Zbytek tvarohu se sušenkou z M&S, ořechy a WF sirupem. K tomu celozrnný chléb s mrkovou pomazánkou (celou jsem ji nesnědla), paprikou a ještě jeden rýžový chlébíček s arašídovým máslem.


 No a dnešek končím čtvrteční snídaní. Chtěla změnu, tak jsem si koupila ořechový crosan, ale nevím. Výbec mě to nenasytilo, skoro nechutnalo a ani tvaroh s ořechy a mangem to nezachránil.. A tak jsem si po dojezení snídaně šáhla ještě po jablku s arašídovým máslem. Takže pro mě jasné znamení. Žádné pokusy nahrazovat ovesnou už praktikovat nebudu!

A co vy? Jak si užíváte dnešní den? :)

20 komentářů:

  1. Podľa mňa by si mala zase pridať na jedle, ai keď udržuješ. Obzvlášť, keď vytváraš kalórie, ono menej jedla potom zvádza bohužiaľ k zbytočnému hladovania:((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zatím cvičím jen jednou týdne v posilovně, žádné kardio. Až budu v létě jezdit na kole, určitě přidám, ale pro zatím si budu držet tu hranici 2200 kcal a uvidím:) Navíc já nepočítám, ale myslím, že jsem tento týden jedla těch 8500 kj za týden..

      Vymazat
    2. *teda za den samozřejmě :D:D

      Vymazat
    3. Nie je to ale len o pohybe, aj tak máš celkom málo, toto je redukčný režim, diéty ... trochu z toho ide vidieť opäť strach z viac jedla: ((

      Vymazat
    4. No tak redukční režim to teda rozhodně není :) mám 160 cm, myslím si, že 8500-9000 kj za den, když mám pohyb jednou do týdne mi bohatě stačí:) strach z jídla nemám větší, než před týdnem. To bych jinak nesnědla kusy tetiné buchty, ted si nedávala lžičku arašídového másla, zítra nešla s kamarádkou do cukrárny a podobě.. Kolik myslíš, že bych denně měla přijmout?:)

      Vymazat
  2. Vím co jsou "erteple", ale "Herteple" fakt ne :D Když už něco peču, tak kašlu na to jestli je to clean fit :D hlavně, že mi to chutná a hlavně vím, že mě to vážně nezabije, když si to dám. :)

    OdpovědětVymazat
  3. podle mě by jsi určitě měla navýšit. tak 2000-2300kcal by mělo být minimum na udržování. a pokud chceš začít i cvičit, tak určitě ještě o dost víc!:) jinak fotky krásné:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějaké takové hranice plánuji držet :) Zatím to mému tělu stačí, cvičím jen 1x týdně. Až budu jezdit v léte na kole (svých 10 km za den, v 16 km/h rychlosti :D, chodit 2x týdně do posilky, tak určitě přidám:) a děkuju!

      Vymazat
  4. Recept určitě chceme! :) Vypadá to všechno skvěle .)) A jinak fakt nemám tušení, co to je to ,,herteple" :D
    P.S.: email nedošel, tak nevím, kde je chyba ://

    OdpovědětVymazat
  5. Všechno jídlo vypadá parádně :)

    OdpovědětVymazat
  6. Všichni ti tady píšou, že bys měla navýšit. Podle mě ti nemůžou nic diktovat, protože neví tvou výšku a další věci. Je pravda, že já jím 2200kcal a hubnu, ale taky měřím 177cm a navíc každý jsme individuální. Pokud ale sama v hloubi duše víš, že se omezuješ, to už je něco jiného :)

    OdpovědětVymazat
  7. Juuu, zase další inspirace. Nádhera !! :33 Všechno vypadá tak skvěle, mňam. Samou radostí nevím, co si dneska koupit a připravit k snídani. :D Dala bych si všechno. :D A k obědu by mi fakt bodl řízek se salátem. :D To jsem měla naposledy na Vánoce a myslím, že dřív jak další Vánoce se toho zase nedočkám. :D Sama pro sebe si to dělat nebudu. :D Tu ovesnou kaši s vajíčkem musím vyzkoušet. Jinak taky ráda všude dávám banán. :3
    A jako poslední věc, Gossip Girl, miluju. Taky denně (když mám volno) zkouknu několik dílů. :D

    OdpovědětVymazat
  8. Moc krásně papaáš!:) Jakou věc sis uvědomila?:O
    Snad se ti měsíčky taky co nejdříve dostaví!

    OdpovědětVymazat
  9. vypada to moc krasne vsechno, hned se mi sbihaji sliny, jeste ze se blizi cas obeda :-D k snidani miluju ovesny kase, akorat je nikdy nemam tak pekne naaranzovany :(

    Soutez o prednabitou kartu do HM za 1 000 Kc.
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2015/04/velikonocni-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  10. Ten řízek, sakra! :D Jinak ale fajn inspirace :-)

    OdpovědětVymazat
  11. máslíčkoooo <3
    a vajíčko v ovesný je dokonalost, jak se ještě zvětší ten objem :3

    OdpovědětVymazat
  12. Petí, jez jak sama cítíš, Maddie má pravdu. Nikdo tu neví nic o tvé výšce a dalších faktorech, takže na takové rady moc nedávej :)
    Jinak všechno vypadá lákavě! Recept samosebou chceme! :) A kaše bez banánu skoro snad ani není kaše :D S vejcem jsem ji ještě neměla - nějak k tomu pořád nemůžu najít odvahu :D Ale jestli to chutná jak těsto na palačinky, tak do toho jdu :3 !!

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Máš bohaté desiaty:)
    A ovsená kaša s vajíčkom? to by ma nikdy nenapadlo..no nič vyskúšam a dám vedieť. Ale aj tak mi to nejde dokopy, ale ani cestoviny so špenátom a teraz ich zbožnujem :D

    OdpovědětVymazat
  14. To první určitě vytkouším. Sice nemám ráda čočku, ale samotnou, takhle dohromady by to mohlo být dobrý. A tofu chci vyzkoušet.
    Já jsem se zamilovala do sušených rajčat. Netušila jsem, že by to mohlo být tak dobrý. :D

    OdpovědětVymazat
  15. Hlavně si dej pozor aby to nesklouzlo někam kam nemá ;-) a asi člověk musí proste zkoušet co mu vyhovuje. To je asi to nejtěžší....
    Naučit se poslouchat své tělo :-) všechno určitě s časem přijde

    OdpovědětVymazat