28. srpna 2015

Food inspiration | 21 (tentokrát z Prahy)

Má aktivita je opravdu.. tragická. Nemůžu říct, že by nebyl čas, nebo nápady. Ne, ty mám. Spíš se mi prostě nechce. Petra lenoch. Právě že mám tolik různých nápadů na články, ale napsat je, to je horší. Nadruhou stranu je blog super odreagování a odreagování je právě to, co teď potřebuji :) Takže třeba se moje aktivita zlepší? Hm, beztak ne :D


Skvělý sendvič ve skvělé veganské kavárně Moment. Až po objednání jsem zjistila, že vlastně obsahuje rukolu a červenou řepu, aneb potraviny, které mi moc nechutnají, ale překvapivě mi ta chuť vůbec nevadila, naopak.



Konečně jsem i já měla možnost vyzkoušet známé hot cross bunny z M&S. Navíc byly ve slevě za neuvěřitelných 16 korun! Chuťově byly dobré, ale že bych si je musela kupovat nějak často, to říct nejde.


Jeden ze skvělých babiččiných obědů! Rajská omáčka s pečenou paprikou plněnou sekanou a kolínka k tomu. Bylo to výborné! ♥

 Velmi healthy a clean snídaně. Dva rohlíky s marmeládou a k tomu coca cola. No jo. Hlad je hlad a po mých střevních problémech jsem byla ráda, že můžu sníst aspoň to pečivo a neletím hled na wc. A to jste potřebovali vědět :D

Babička se o mě prostě starala krásně :) Hovězí maso s rýží a zeleninou. Bylo to jak jinak než výborné!

Až na pár vyjímek jsem i u babičky byla věrná #mojeovesna. Protože kde jsem já, tam je kaše. Výrok roku. Babička je ze mě hotová, že jím pořád ty vločky, že to prý není dobrý na žaludek. Víte o tom něco?


Výborný nedělní oběd u tety! :) Teta má taky ráda lehčí a zdravější jídla, a tak jsme si připravily kuskus s mexickým šmakounem a zeleninou. Musím říct, že to bylo výborné! :)


A po obědě je potřeba dezert, že jo. A je jedno, že už jsou 4 odpoledne. Už hrozně dlouho jsem chtěla zmrzlinu od angelato vyzkoušet a když jsem v nabídce našla tuto kokosovou příchuť, volba byla jasná! Chutnala naprosto skvěle, mňam :3 A tím, že to bylo jen kokosové mléko a kokos to bylo vlastně i zdravé :) kalorické jako prase, ale zdravé! :D


Doma spoustu ovoce značí jen jednu věc. Buchty. Buchty a zase buchty. Což mi ale vůbec nevadilo, protože babička prostě péct umí. I když tato není od babičky.Darovala mi ji hrozně milá slečna Johana, za což ji velmi děkuju. Byla výborná!:)


Zákusek, který jste na mém blogu a instagramu mohli už několikrát zahlédnout. Cpu ho totiž všude. A pokud tohoto krasavce vidíte poprvé, více si o něm můžete přečíst zde. 

A to by bylo pro dnešek vše. Pokračování příště :) Bohužel už v září. To zas budou fofry s jídlem a samé krabičky! Jojo Petro, půjdeš do školy a mysli zase hned na jídlo :D Těšíte se? :D

19 komentářů:

  1. Takový mňamky :) Stejně mě nejvíc láká zmrzlina a zákusek :)

    OdpovědětVymazat
  2. Všechno vypadá skvěle, nic bych neodmítla, samé mňamky...

    OdpovědětVymazat
  3. Mnam ! všechno vypadá skvěle ,obzvlášt ten sendvič, kuskus a raw dortík !
    A angelato už chci taky hrozně dlouho vyzkoušet :D !

    OdpovědětVymazat
  4. Kde je Petra, tam je ovsená kaša haha to ma rozosmialo :D :D
    Neviem nič o tom, žeby ovsené vločky škodili. Ak človek pritom pije dosť vody tak je to len a len dobré pretože pôsobia ako šmirgel na črevá. Ale všimla som si, že máš nejak často tie žaludočné problémy, že?
    Tak snad to bude lepšie :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nooo, to tedy doufám, že se aktivita zlepší! :D Mně osobně se stýská!! :) a zase jsem děsně hladová po tomto článku :( Zmrzlinu z Angleta bych už také moc ráda jednou ochutnala, protože věřím, že je boží, jen jsem ještě pořád neměla cestu kolem :(

    OdpovědětVymazat
  6. mňam mňam :3 niekedy som na tom ako s tou kašou, hlavne ráno a potom to niekedy zabijem takými rožkami s marmeládou :D nepočula som ale o tých vločkách nič :/
    www.gummybaum.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. O zmrzlině jsem už slyšela, prý absolutní #foodporn! :D

    OdpovědětVymazat
  8. aah, ty hot cross buns ze spencera miluju a cožeee, za 16kč? mi ani neříkej! :D
    a o těch vločkách, že jsou špatný na žaludek jsem teda ještě neslyšela :D

    OdpovědětVymazat
  9. Jéé, to vyzerá dosť dobre. Mne sa tie hot cross bunny strašne na pohľad páčia a raz ich už musím konečne vyskúšať a ochutnať. A keďže som strašný milovník takého pečiva, myslím, že budú top ♥ A ten koláčik na poslednej fotke vyzerá fakt dobre ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Taky to tak mám :D . Psaní blogu mě hrozně baví, mam spoustu nápadů na články a milion rozepsaných, jenže nějak se k tomu nemůžu dokopat :D . Jsem hrozně líná. Ale už přes týden pilně pracuji na dvou článcích, nikdy bych neřekla, že psaní článků může být tak náročné. Sepisuji totiž dva články o surovinách, co používám ve veganské kuchyni, a pak to horší, co používám v japonské kuchyni. Protože ty suroviny jsou těžko sehnatelné a málokdy se mi sejde všechno pohromadě, abych to mohla i hezky nafotit. A pak to vysvětlování, co to ta surovina vlastně je a z čeho to je a překládat to ze třech jazyků do češtiny je fakt záhul :D . Takže to možná ani nikdy nedopíšu, protože ještě začne škola, zkoušení a ještě k tomu brigáda, to je k zbláznění samo o sobě :( .
    A v kavárně Moment jsem byla tenhle týden, je úplně kouzelná! Fakt si mě získala na plné čáře.
    Ty hot cross buns jsem kdysi měla a teda fakt mi hrozně moc hutnaly, dala jsem si je do mikrovlnky ohřát a ňamka byla na světě. A to nesnáším rozinky.
    A ty vločky, že nejsou dobré na žaludek? Já bych spíš řekla, že pravý opak, ne? :D Nespletla si to babička s něčím? :D Mně babička teď naposledy tvrdila, že když je brambora nazelenalá, tak je jedovatá. Já si myslím, že je to blbost, protože nazelenalé brambory občas prostě sním a ještě jsem neumřela.
    A do školy se těším, ale spíše na lidi a taky se chci začít donutit dělat si pořádné svačiny a obědy a využít svůj bento box. Ale už vidím, jak mě to hned po prvním dnu přejde. Mám hrozný strach, letos nemáme žádné oddychové předměty jako třeba výtvarka a ještě budu dělat sprach diplom (jazykové zkoušky z němčiny, která mi fakt nejde) a při pomyšlení na ten každodenní stres a učení a bezesné noci kvůli chemii...achjo :(. Takže mám takové smíšené pocity z toho.
    A moc děkuji za tvou pochvalu, hrozně mě to potěšilo! :) :) Ten recept byl u článku s ukázkou mého jídelníčku, ale před pár dny jsem ten cookie dough dip vytunila a hodlám dát recept na blog ;) .

    OdpovědětVymazat
  11. Taky jsem slyšela, že prý vločky nejsou úplně ideální na trávení... Ale četla jsem o tom dost a bavila se s mamkou a shodly jsme se, že je to jako se vším. Nic se nesmí přehánět.. Takže nesnídat je každý den, ale 1-2 dny v týdnu je úplně vyřadit.. :)
    Jinak fotky moc pěkné.. :) A myslím, že nejsi jediná, kdo aktivitou na blogu zrovna neoslňuje :D TAk to prostě bývá... a že se blíží září a škola mě víc než dost děsí! TAkže ne, netěším se :D

    OdpovědětVymazat
  12. Toust vypadá skvěle:))
    verranda.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Cross buny musím vyzkoušet!:) Jinak vše vypadá moc dobře, hlavně toastík a ty těstoviny:3

    OdpovědětVymazat
  14. vypadá to moc dobře ♥ třeba ten kuskus bych si dala hned :D tu zmrzlinu jsem snad ani nikde neviděla O.o ale moje BF by si na ní určitě moc pochutnala, miluje kokos :D

    OdpovědětVymazat
  15. cross bunny a ten poslední zákusek .. největší food porn!

    OdpovědětVymazat
  16. To znám to potká občas každého, ale já to léčím tak, že se donutím udělat to co se mě nechce a jak začnu je lenora pryč...:)

    OdpovědětVymazat
  17. Jé, teď mám chuť na hovězí a na marmeládu a nevím, na co dřív :D
    V.

    OdpovědětVymazat