6. srpna 2015

Petra výletník - část první | ztracená v Praze, skvělá veganská kavárna




Dobře, nebudu Vám lhát a říkat, že babička neměla počítač. Že v něm neměla internet. Že jsem celý týden nebyla připojena na wifinu jednoho borce, který bydlí nahoře. Protože to není pravda. Přístup tam byl, sice pomalej jako můj zasekanej mobil a ještě dvakrát horší, ale byl. Jen mě se nechtělo. Ale můžete se radovat, protože jsem zpátky. Juchů!

Pokud Vás tedy zajímá jak jsem se v Praze měla? Kolikrát jsem se ztratila? Jaké krásné místa a památky jsem viděla? Co dobrého jsem ochutnala a jaké místa určitě musíte navštívit? A teď se přiznejte, že vás stejně zajímá jen poslední otázka! :D Pak určitě pokračujte v tomto článku.
Můj #PevPr trip jakože Petra v Praze, kdo by to náhodou nepoznal :D začal v neděli asi ve 23:40, kdy jsem zničená dorazila k tetě. Tam na nás se strýcem čekalo hned překvapení. Vypadly pojistky a všechny poklady mrazáku byly na hov.Prostě se musely vyhodit. Já, s mým srdíčkem za každou cenu nic nevyhodit a sníst i poslední sousto, i když už jsem úplně plná, jsem to pěkně oplakala. A pokud tuto větu jsem napsala bez chyby v interpunkci, tak se snad rozbrečím znova. Takže jsme uklízeli mrazák a spát jsme šli až v jednu hodinu. 


Když mi v pondělí zazvonil budík v 6:15, kupodivu jsem se nerozbrečela. Ne, už to není vtipný, Petro! Dala jsem si malou brzkou snídani a vyrazila se strejdou do jeho práce. Odtud si mě vyzvedla babička a jely jsme k ní domů. Tam jsme si připravily luxusní oběd – kuřecí stehenní řízek, hranolky a zeleninu na másle. Jedním slovem nebe!


Hodiny ukazovaly 17:00 a já vyrazila na schůzku s jednou velmi milou slečnou. Už jsem seděla v restauraci, když v tom jsem zjistila, že vlastně čekám úplně někde jinde a že vlastně netuším, kde je ten podnik, kde jsem měla čekat. Takže pozor! Secret of Raw a Sweet Secret of Raw opravdu není totéž :D Nečekaně. A tak jsem se pěšky vydala z ulice Husinecká na náměstí Jiřího z Poděbrad. Tam jsme náš plán navštívit raw cukrárnu vzdaly a šly si sednout do cafe Moment, veganské kavárny. Což mi ani trochu nevadilo! Tuto kavárnu můžu jen doporučit. Prostředí krásné, nabídka velká, jídlo výborné, ceny přijatelné. Byl to můj první vegan zákusek a musím říct, že kdyby mi to někdo neřekl, vůbec to nezponám! Dala jsem si peanut butter cake nejlepší večeře skoro v 19:00 :D Porce jak pro dva lidi, nebo jednu hladovou Peťu, a chuťově byl naprosto skvělý! A co je lepšího než skvělé prostředí, skvělá společnost a k tomu skvělý dortík? Pro mě snad nic :)


Upřímně jsem nečekala, že se až takto vypovídám. Myslela jsem, že zvládnu ještě aspoň úterý :D Ale tak nevadí. To bude zase příště. A snad dříve než za měsíc. A co vy? :) Byli jste někdy v nějaké veganské kavárně?

13 komentářů:

  1. sakra, do tý kavárny musím okamžitě jít, až dostanu do prahy :D
    protože koláč s pb a ještě vegan? :O sem s tím!!

    OdpovědětVymazat
  2. Já neuvěřitelně ráda obcházím v Praze místa, kde je veganské jídlo, něco na tom je, že i po sladkém se prostě člověk necítí nějak zatížený, navíc mi i to jídlo chutná mnohem víc. :D Jinak pěkné fotky. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna jsem blizko Jiriho z Pdy bydlela a tuto kavarnu jsem neviděla :( ale dortik vypada bozsky.
    Vylet do Prahy bez ztraceni se snad neni ani ten sprabny adrenalin :D
    A tez mi je lito cokoliv vyhodit... soucitim s tebou :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ježiš ten cake je luxusní! Na tuhle kavárnu slyším samou chválu, také bych se tam měla asi vydat^^

    OdpovědětVymazat
  5. Veganskou kavárnu chci zkusit už dlouho, díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Do Prahy se chystám na konci srpna, sama jsem zvědavá, kam vyrazím :D :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Teď si mi připomněla jak dlouho jsem neměla hranolky! :D ale ani mi nechybí, dělám si opečené brambory v troubě :D A ten dortík vypadá skvěle :) ve veganské kavárně jsem ještě nikdy nebyla :D

    OdpovědětVymazat
  8. Až navštívím Prahu, určitě skočím do té kavárny, musí to tam být úžasné :) Dělají tam i bezlepkové sladkosti?

    OdpovědětVymazat
  9. Tys mě zase pobavila. :D

    Moment je fajn, i když mi naservírovali syrový brambory. :D Ale bagel se seitanem a sýrem je boží. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Na to ze nesnasim arasidy bych si ho dala hned :D !
    Zadnou veganskou kavarnu jsem zatim nezkousela, neni nikde pobliz,ale az budu v Praze tak tam nekoho musim zatahnout :D !

    OdpovědětVymazat
  11. To taky že vypadá, málem jsem umřela radostí, když jsem si jí koupila. :D:)

    OdpovědětVymazat
  12. Dortík vypadá skvěle a ty hranolky! dala bych si :D

    OdpovědětVymazat
  13. tyjo, tak já Moment nemůžu doporučit, měla jsem tam jednou nějakej bezlepkovej wrap a to byla tragédie, podruhé jsem šla na oběd na plněnou papriku s bramborem (!!) v rajské omáčce, která chutnala i vypadala jak kečup. Ale třeba to sladké mají lepší! :D
    V.

    OdpovědětVymazat