20. listopadu 2014

Recept: Pizza bez výčitek


Jen málo kdo nemá rád pizzu. Mě sice ta klasická verze pizzy - mastná, s tunou sýru, šunkou a kečupem nechutná, ale tahle ovesná placka..to je jiný level! Dobře. S pizzou má společný možná tak tvar, ale to na ji chuti vůbec neubírá!



My se ale budeme zabývat kráskou, kterou vidíte nahoře - aneb sobotní snídani z minulého týdne. Musím říct, že jsem si velmi pochutnala, jen to čekání, než se placka upeče je vážně otrava.. ale aspoň máte spoustu času ujídat máslíčko. Ehm.. málem mi na samotnou placku nezbylo.

Potřebujete:
ovesné vločky (já dala 55g, množství si můžete upravit)
banán 
jablečné pyré
bílý jogurt (nemusí to být špatné ani s ovocným)
+ věci na ozdobení


Postup:
Ovesné vločky jsem smíchala společně s necelou polovinou banánu, 4 lžičkami jablečného pyré a pak jsem přidala zhruba 2 lžičky jogurtu. Tyhle ingredience si dejte libovolně, podle toho co máte doma. Pokud nemáte jablečné pyré, přidejte více banánu, nebo jogurtu. Nemyslím, že to má nějaký velký vliv. Ovesné vločky se musí hlavně s něčím spojit, aby vzniklo těsto ;) s čím, to už je na vás. Ovšem nemíchejte to s mlékem! Nesmí to být nějaké tekuté.
Hmotu jsem přelila do kulaté formy (vyloženou pečícím papírem) a pekla na 180°C 20 minut. 
Po schládnutí jsem placku rozdělila na 4 díly. Jeden díl jsem potřela arašídovým máslem a banánem. Druhý díl tvarohem a banánem. Třetí dýňovou marmeládou a poslední jablečným pyré. No a jelikož jsem nenažranec, přidala jsem si k tomu jogurt se zbytkem banánu, dobrou vlákninou a kokosem. A výborná snídaně je na světe! :)

A pokud se chcete přiblížit chuti té klasické pizzy, zkusite ji spojit něčím slaným. Například jogurtem, kečupem, možná bude fungovat i nějaký sýr - np. lučina. A nahoru pak dát vše, co doma najdete a co máte rádi. Myslím, že by to nemuselo dopadnou vůbec špatně!



8 komentářů:

  1. Podobnou placku jsem si jednou dělala. Taky banánovo-jablečnou :) Z vloček jde udělat fakt úplně všechno :D Zkoušela jsem už i slané minipizzy z vloček a taky byly super :)
    Vypadá vážně dobře ;)

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. krásakrásakrása! příští víkend, když už konečně nebudu mít kurz, do ní jdu! vypadá fakt božsky, miluji sladké pizzy! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Použila jsem to proto, protože jsem jí jenom ochutnala a odnesla.. :D takže je ten termín podle mě vystihující :)
    jinak ta pizza mňam !

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám ráda všechny pizzy a je jedno jakou má příchuť a zda je domácí či ne. :)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Omlouvám se za smazaný komentář :) vypadá to skvěle :) hned bych si kousek dala :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ta vypadá skvěle, ale já bych neohrnula noc ani nad klasickou pizzou ale tuhle bych ráda taky někdy ochutnala :) Vypadá opravdu lákavě :)

    shy-and-smiling.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  8. To vypadá luxusně!:) Někdy zkusím:)

    OdpovědětVymazat