30. listopadu 2014

TAG | Food lover


Čas letí jako voda a máme tu první advent. Po celým dnu lítání mezi domem a venkem jsem zmrzlá jako rampouch. A proto není nic lepšího než si uvařit čaj, zapálit si svíčku a odpočívat v posteli. A jako bonus odpovídat na otázky tagu. který jsem objevila u M*. Je to na blogu vůbec první článek, kde vám o sobě něco prozradím. Tak snad se bude líbit :)

1. Které druhy ovoce a zeleniny máš nejraději? Které naopak nemusíš?
Pokusím se to trochu zkrátit a nevyjmenovávat tu vše :D Z ovoce mám nejvíc ráda banány, jablka, švestky a maliny. Ze zeleniny rajčata, okurky (hlavně zavařované ♥) a mrkev. 
Nejde přímo říct, že bych toto ovoce neměla ráda. Ale když bych měla na výběr, vyberu si nejspíš možnost druhou :D pomeranč (celkově citrusy moc nemůžu kvůli zažívání) a granátové jablko. Nikdy nebudu ten "clean" člověk, protože mě maso s fazolkama, květákem, brokolicí, nebo třeba kapustou opravdu neuspokojí.. Ani moc nejsem na nejrůznější saláty. Já prostě k masu pořádnou přílohu :D

2. Zkusila jsi někdy nějaké exotické jídlo? Chtěla bys?

Měla jsem sushi a nevím.. Nebylo to špatné, ale že by bylo wow, to se taky říct nedá. Ale za to krevety. Ty byly výborné!

3. Jíš ryby? Které máš nejradši?

Miluju ryby.. Tak strašně moc. Bohužel je mám doktorem zakázaný a tak si nějakou rybičku dám jen jednou za 3 týdny/ měsíc.. Ani nevíte, jak strašně trpím :( Nejlepší je tuňák a losos!



4. Jaká sladkost je ta nejoblíbenější? Kterou naopak nesnášíš?

Co si budeme nalhávat.. Jasně, že nejlepší je čokoláda! A taková bílá s kousky oříšků.. No to je teprve nebe! A taky miluju arašídový máslíčko ♥ spolu s čokoládou tvoří sladkosti, bez kterých se neobejdu!



5. Máš ráda babiččinu kuchyni?
Pravda je taková, že miluju ty "typický český jídla" Například: kačenu se zelím a houskovým knedlíkem, svíčkovou (děda dělá bezkonkurenční!!!), segedín, bramborový salát s řízkem.. Babička mi bohužel zemřela, ale každý týden jezdíme k dědovi na oběd a on právě vaří takové jídla a to je nebe!!!
Druhá babička vaří taky skvěle! A zatímco děda na nějaký zdravý vaření nehledí, babička jo, což je taky plus! :) Od ní mám nejrači těstoviny s masem a rajčatovou omáčkou (ááá) a taky peče vynikající dezerty! A její marmelády jsou bezkonkurenční!

6. Máš ráda dorty a cukroví? Které nejraději?
Existuje snad někdo, kdo by tyhle věci neměl rád? :D Nejen, že je mám ráda - miluju je! Nejhorší je pro mě udržet se. V neděli (po tom ultra nezdravém obědu) se vždy přecpím buchty, kterou pekla teta. Vždy sním nejmín 5 kousků! a ty prase. 
A co se týče cukroví, to nám tento rok bude péct babička. Pěkně pocitivý z másla, ořechů,mouky..Takže pokud za tyto Vánoce přiberu jen 5 kg, budu na sebe pyšná!
(Teď mi volala. 12 druhů cukroví. To nebude jen 5 kg..)


7. Chodíš do školní jídelny?
Snažím se školní obědy navštěvovat, jak nejvíc to jde. Jíst jídla, které si nepřipravuji já je pro mě stále těžké a snažím se to překonat. Samozřejmě nechodím na všechno, ale na nějaké maso s bramborem, rýží jdu.. Musím se naučit stravovat aspoň z části tak, jak většina. Nemůžu už do konce svýho života jíst připravené jídlo z krabiček sama ve třídě.

8. Co míváš na školní svačinu?
Nejčastěji je to jogurt. V pondělí většinou ovocný. Ostatní dny bílý a k tomu nějaké ovoce. Plánuji speciál na svačiny, takže pak se můžete podívat :)


9. Jaké je tvé nejoblíbenější sladké a slané jídlo?
Sladké - ovesná kaše s arašídovým máslem, kouskem čokolády a nějakým ovocem (banán, meruňka, maliny, jablko)
Slané - Těstoviny s rajčatovou omáčkou a tuňákem



10. Chodíš do restaurací?
Do restaurací chodím hlavně v létě (na meníčka, když jsem na výletě..), jinak výjimečně

11. Jaký máš názor na fastfoody?
Jídlo z fastfoodů mi nikdy moc nechutnalo. Akorát v KFC jsem měla ráda longera a v MC zmrzlinu Mcflurry. Tu mám ráda do teď a klidně si ji zase někdy dám :)


12. Jaké jídlo nemáš vůbec ráda?
Nějaké až moc mastné věci - langoše, bramboráky.. Všechny vnitřnosti, zeleninu tipu: brokolice, květák, kapusta jako přílohu k masu, pizzu, jídla z fastfoodů, uzeniny (kromě krutí a kuřecí šunky).. asi toho bude víc.

13. Jaká je tvá nejoblíbenější polévka? Jaké nemáš vůbec ráda?
Abych řekla pravdu, tak polévková nejsem. Každý týden mám vývar (od dědy) a jinak mám ráda takové ty krémové - špenátovou, hráškovou, brokolicovou, dýňovou!

14. Jíš maso? Jaké a jak ho máš nejradši připravené?
Poslední dobou mě maso přestává chutnat..:/ Mnohem rači si dám tofu, cottage sýr nebo třeba vajíčka.. Každopádně nechci ho z jídelníčku úplně vyřadit. No a nejrači mám asi grilované ♥



15. Jakou máš nejraději pizzu?
Pizzu nemám ráda :)

16. Jaká je tvá oblíbená příloha?
Těstoviny a rýže - basmaty nebo jasmínová!

17. Co tě neláká ochutnat? Co naopak ano?
láká - kozí sýr, lněné semínko, kokosové mléko, karob, tempeh, polenta..
neláká - vnitřnosti, maso různých zvířat..

18. Vaříš nebo pečeš? Děláš to ráda?
Když na to mám náladu a čas tak ano. Když se mám ještě umýt, učit se a dělat si svačinu/oběd do školy..Tak to mě vaření nebaví :D



19. Co je tvým nejoblíbenějším dezertem?
Teď nevím, co se dá brát jako dezert..:D Ale nikdy neodolám štrůdlu! Pak mám hrozně ráda pudingy, různé smetanové dorty..je toho více.


20. Dáváš při nakupování jídla přednost kvalitě nebo ceně?
Řekla bych, že jsem tak někde uprostřed. Například tvaroh si kupuju od firmy albert - stojí 16 kč a od madety stojí 22 kč a přitom mi přijde chuť stejná.. Takže pokud je složení stejné, chutná mi a je levnější, tak kupuji levnější variantu :)


14 komentářů:

  1. Hrozně ráda čtu tagy, dozvím se něco o dotyčných blogerkách, za což jsem vždy moc ráda. Vypadá to zajímavě, asi taky jednou jeden vyplním a uvidím, co to udělá. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, čokoláda! :3 Mám zrovna novou - bílou s kousky borůvek :) Nemám ráda babiččinu kuchyni :D Prostě ne, mnohem víc mi chutnají jídla od mamky :) Taky nemám ráda vnitřnosti :D

    OdpovědětVymazat
  3. napsala jsem megadlohý komentář a smazal se mi, takže se omlouvám za stručnost, ale nemám náladu to psát znovu :(:D
    mám v podstatě vše stejné, až na granátové jablko :D
    a souhlasím s tím, že někdy vyšší cena neznamená lepší chuť nebo vyšší kvalitu.
    a mám teď hroznou chuť na ovofit <3
    jinak, jaktože nemůžeš ryby?:O

    OdpovědětVymazat
  4. Banány a zavařované okurky taky miluji:3 Chudáku s těmi rybami, taky patřím k jejím milovníkům!:) A jakou sladkost nesnášíš?:O To jsi neodpověděla:) Pro mě bylo taky těžké jíst něco, co si nepřipravuji sama, i teď mi to někdy vadí, ale hold hlad je:) McFlurry miluji:3 Ty nemáš ráda pizzu?:O
    Tak kámoška pak šla ještě spát xD

    OdpovědětVymazat
  5. konečně někdo, kdo má taky rád rajčata! já rajčata miluju, dokážu je jíst každý den po kilech, ale všichni kolem mě to nemusí :D... jinak jsem na sladkosti jako ty ...nedokážu odolat...štrudl miluju ♥

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je dobře.:) V pořádku, já tomu ještě naštěstí stále odolávám:)
    Díky za pochvalu adventního kalendáře:)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Koukám kolik věcí dle jídla máme společných, jen mě udivuje proč nesmíš ryby?

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Těstoviny s tuňákem jsou top! A jsi první člověk, o kterém vím že nemá rád pizzu. :D
    http://dolly-marseille.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Mě došlo až v autě ,že jsem nic nejedla a ty kaiserky jsem si kupovala domů ,ale pak jsem je tam snědla. :D Taky miluju banány a maliny. :) Máme toho dost společného. :)

    OdpovědětVymazat
  10. joo, přesně, taky mě "saláty" nedokážou uspokojit :D akorát pak začnu chtít něco pořádnýho :D
    čokáda a burákový máslo, moje topka ♥♥♥
    nechce mi tvoje babička taky nadarovat nějaký cukroví? miluju ho!! :D
    a nemáš ráda pizzu...to snad ne :OOO :D neznám tě! :D

    OdpovědětVymazat
  11. přesně! :D
    na koment k mému článku máš odpověď u mě a co se týče komentáře k tvému článku a odpovědi na dotaz:
    nedělej mi chutě na ovofit! :D právě jdu zkonzumovat nechutný tvaroh se skořicí :D
    jo tak, to je škoda, a ono bys třeba normálně na ryby ani chuť neměla, ale zakázané ovoce láká, chápu :D
    jinak vajíčka zas takovým problémem nejsou, ale pokud je jíš celá, tak bych dávala max. 2 denně :) (a nepřekračovat 2g bílkovin na kg denně, ničí to orgány:()

    OdpovědětVymazat
  12. Jsi snad první člověk co znám, co nemá rád pizzu :) ale každý je přece originál ;) taky miluji čokoládu, ale na rozdíl od tebe dávám přednost mléčné ♥ no a ovoce jím snad všechno, ale se zeleninou pěkně bojuji :D do školní jídelny chodím, ale mnohdy bych raději nechodila, někdy ty jídla vypadají hrozně jen od pohledu :p moc pěkný tag :)

    OdpovědětVymazat
  13. jako kdybych se fakt opravdu učila, ta dvojka by nebyla, ale jsem jsem se neučila, jen četla, tak se pak nemám divit, proč dostávám takové špatné známky :(
    Tak to chápu :) já to mám zrovna obráceně a v pátek jdu zrovna na kontrolní testy:)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Po tomto článku som normálne ostalaa hladná a to som pred hodinkou jedla:D Ja som už kozi syr jedla aj kokosove mlieko som chutnala a je to fajne:) tiež nemam rada zvieracie vnutornosti ale brokolicu a karfiol narozdiel od toho milujem. No a myslím, že k sladkému sa ani nemusím vyjadrovať...jedným slovom MŇAM :333

    OdpovědětVymazat