29. listopadu 2014

Z deníku maroda


Tak se přidávám do kruhu nemocných. Ani můj ranní čaj, půl kilové balení vloček, nespočet kusů a druhů ovoce, sem tam tabulka čokolády, polovina arašídového máslíčka mi nepomohli obrnit se vůči těm bacilům. Asi budu muset navýšit dávky!
Ale nebudu přehánět. Kromě bolení hlavy, rýmy, totální únavě celého těla a občasného bolení břicha jsem v pohodě. Ovšem proč toho nevyužít a neprodloužit si víkend o jeden den, že? Navíc nesnáším, když je někdo nemocný a přes to jde do školy. Jako včera dvě holky. 



Jinak. Nedávno jsem byla nařčena, že tvrdím, že se stravuji zdravě a přitom jím takové množství jídla a k tomu nezdravého jídla a ještě se tím chlubím. Takže pro objasnění..:D Snažím se stravovat podle 80:20 (ted mi to nevychází a je to většinou 70:30). Co to znamená? Že 80 % stravy je zdravé a 20 % je nezdravé. To, že chci žít zdravě neznamená, že se chci vzdát veškerých sladkostí a jídel, který mám ráda. A co se týče velikosti mých porcí.. Zdá se mi, že mi opět nestačí a začínám se zase dojídat sladkostmi. Takže budu opět zvětšovat :3 Navíc se chystám trochu změnit svůj jídelníček, protože mi ten dosavadní příliš nevyhovuje. Asi přidám více tuku (i když denně přijímám kolem 60g) a omezím sacharidy. Poslední dobou jsem hrozně unavená. Nevíte z čeho to je? Napadlo mě, že je to z nedostatku jídla. Nebo například nadbytek sacharidů, tuků? Nebo je tloustnutí unavující? Pokud máte někdo s tím zkušenost, budu moc ráda, když mi poradíte.



Od pondělí jsem se nevážila a zatím to neplánuji.. I když jsem šťastná, větší čísla mě stále děsí, a tak se nebudu vážit a budu jíst podle pocitu. V pondělí a úterý jsem se krásně držela (co se týče sladkostí) a ve středu jsem dost ujela. A abych si nic nevyčítala nazvala jsem si den jako "cheat day," takže těch několik lžic p&b a asi 2 hrnky plnotučného mléka s dobrou vlákninou byly v pohodě! Ve čtvrtek jsem si odpoledne udělala na odpolední svačinu kakaovou ovesnou kaši. Vločky miluju ještě víc, než dřív! Jedla bych je pořád. Klidně bych celý den jedla jen kaši. A tak si ji dělám nejméně jednou denně, několikrát i dvakrát denně..

Taky vám přijde, že čas neskutečně letí? Zítra už máme první advent, za necelý měsíc Vánoce. A tak jsem si pro vás každou neděli připravila speciální článek. Nečekejte nic extra, nechci abyste byli zklamaní :D Články už mám vymyšlené, ale pokud vás něco napadne, klidně mi napište do komentářů! :)  A už zítra začínáme prvním článkem :)


No a chtěla jsem vám sem přidat páteční jídelníček, ale jelikož se za něj opravdu stydím, rači si ho nechám pro sebe.. Tolik sladkostí jsem dlouho nesnědla.. Snažím se si nic nevyčítat, ale je to těžké. Bylo toho opravdu dost, více než obvykle..

A než se rozloučím. Kdo ještě nevyplnil dotazník, věnujete mi tři minutky svého času a vyplníte ho? Děkuji!

14 komentářů:

  1. Taky mi dneska není moc dobře...:/ Každopádně, já budu v pohodě a i kdybych byla nemocná, já patřím k těm, kteří tam polezou, nechci zmeškávat, nesnáším dohánění! xD Unavená budeš nejspíš z tohoto období;) Ne kvůli jídla nebo tloustnutí:) Taky miluji ovesnou kaši, vždy se na ní na víkend děsně těším:3 Vždy obdivuji ty, kteří dokážou jíst PB po lžičkách! xD Mě sice taky chutná, ale po lžičkách bych to nedokázala xD Nevyčítej si to:) Já vím, lehce se to říká.. ale to časem přejde, věř mi:)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky nesnáším, když jsou spolužáci ve škole nemocní. A sladkostí jím taky dost, třeba včera do mě přítel nasoukal skoro půlku Milky :D Ale snažím se to omezovat, i když to ne vždy jde :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ovsenú kašu tiež milujem :33 Jedla by som ju celý deň na rôzne spôsoby. A unavená možeš byť aj z toho, že bud znižiš sacharidy alebo ak vysadzuješ sladké tak prvé dni možeš byť vyčerpaná, alebo naopak ak prijímaš vela tukov ale tých "nezdravých".

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem byla nemocná, strávila jsem 5 dní v posteli...A stačilo mi to ! Hrozně mi chyběl pohyb, takže jsem se hrozně moc těšila, až si zase zacvičím :)
    A taky jsem tu nemoc nečekala, ale jak tak vidím, tak teď je nějaké chřipkové období - všichni jsou nemocní :-/
    Určitě jez podle potřeby, mě to v začátcích pomáhalo. Nelíbí se mi řídit se podle přesného času.
    Nenapadá mě, čím je způsobena ta unavenost, já osobně přijímám tak 80g tuků a více, sacharidů taky hodně, ale unavená nejsem :-/ Ale každé tělo je jiné, těžko říct....
    A nelíbí se mi, že ti někdo napsat něco takového o tom jídle. Tvůj přístup k jídlu se mi líbí, žádné omezování, dáš si to, co máš ráda. Taky jedu 80:20, bez čokolády si ten život prostě neumím představit ! (arašídové máslo nepočítám, to je přece velice zdravé :D životní láska....).
    Držím palce při boji s anorexií, máš silnou osobnost, určitě to zvládneš
    PS: Dotazník jsem vyplnila :)
    PS2: Děkuji za komentáře na mém blogu, nyní jsem ho přestěhovala na novou adresu http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/ :)
    PS3: Brzy se uzdrav ! :)

    OdpovědětVymazat
  5. jj, to je:) jo to máš pravdu, ale jde o to jaké jíš sladké věci, některé se za buchtičkami mohou jíst:)jj, taky jsem za to ráda:) tedy to je škoda, snad ti bude brzy lépe ;)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Tedy,tak ať jsi brzy zdravá a to není tím, že nejíš takové množství jídla, ale je potřeba jíst spíše vitamíny, jak je vidno ;) Jídlo, ač bys ho pak jedla ještě více není zárukou, že tě uchrání před nemocí(osobně jsem toho příkladem já, jim dostatek-více než ty, ale vzhledem k tomu, že mám v háji imunitu, která nesouvisí s jídlem) tak jsem skoro pernamentně nemocná a jak to vypadá, tak pokud nenajdu něco vhodné brzy budu také nemocná,ač jsem nemocná už od září, když to tak vezmu byla třikrát nebo čtyřikrát...
    Nechápu, jak ti někdo něco může vyčítat.:(

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Jéé, ty si nemocná? To je fajn, já taky :D Ne, že bych byla tak škodolibá, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama. Tak se brzo uzdrav ;)
    Poslední dobou mám taky pocit, že bych měla navýšit porce, protože mě občas přepadají takové...ehm sladkožravé záchvaty. A člověk se pak necítí zrovna nejlíp, když si uvědomí, co všechno do sebe dokázal v tak krátkém čase nacpat. Jenže já nemám na větší porce hlad :D Jsem nějaká divná. Větší porce nesním, ale sladkostí se do me vejde neonečně mnoho :D

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Já vždycky měla únavu způsobenou "přechodem" na zimní období, vypořádávání těla se zimou mě vždycky hrozně vyčerpávalo..
    At je ti zase dobře :)

    OdpovědětVymazat
  9. Také se přidávám do klubu marodů. :D To je neuvěřitelné, že jsme všichni nemocní. Já teda když jsem nemocná, nemám chuť na nic jiného než na ovoce. Je 10 dopoledne a já už snědla 3 obrovské pomeranče, 6 malých mandarinek a banán. Taky do sebe liju čaj s rumíkem, neboť je mi furt zima. :/ Už abychom byli všichni zase zdraví! :) Brzy se uzdrav. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Držím ti palce, ať se uzdravíš :)) Právě dneska jsem narazila na tvůj blog a moc se mi tady líbí. U mě právě probíhá giveaway http://nellylove99.blogspot.cz/2014/11/giveaway.html Budu moc ráda když se jí zúčastníš :)

    OdpovědětVymazat
  11. únava může být způsobená nadbytkem i nedostatku čehokoliv bohužel, ale napadá mě, jak jsi psala, že máš přebytek bílkovin, může to být tím .. nebo prostě uspávající počasí :D
    na speciální článek se těším a lidi vůbec neposlouchej, jídelníček fitnessáků prostě nepochopí :) jinak pokud si myslíš, že bude pro tebe lepší mít méně S a více T, klidně do toho, je to v podstatě jedno, když se to nepřežene :) ale hrozí hubnutí :/
    dotazník vyplním!

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to já jsem jednu dobu jedla ovesnou kaši na snídani celkem často, až jsem se jí přejedla.. takže teď už jen "svátečně" :D

    OdpovědětVymazat
  13. vypadají dobře a i tak chutnají :)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, jsem moc ráda, že jsem díky komentáři u mě objevila tvůj blog, moc se mi líbí jak obsahově tak i vzhledově (+ ty úžasné jídla :3)
    Člověk žije jen jednou, tak proč si neudělat občas radost nějakou dobrotou :D

    OdpovědětVymazat