23. ledna 2015

Snídaně za pár minut | 01


Na výmluvy tipu: Nesnídám, protože nemám čas rovnou zapomeňte. I já se takhle donedávna vymlouvala. Klidně jsem dokázala vstát v 6:40 a první jídlo sníst až v 9:20! Teď mám problém vydržet do 7:20. Ale chápu, že zvláště ráno toho času opravdu moc nazbyt není, proto vám ukáži nějaké rychlovky, co si připravit, když nestíháte. 

Toust s banánem a arašíovým máslem
Kdo tohle ještě nezkusil, tak je blázen! Naprosto dokonalé jídlo! Já ho tedy jím převážně na svačinu. Na snídani totiž potřebuju aspoň 4 tousty, ale menšímu jedlíkovi postačí menší porce. Každopádně určitě tuto kombinaci vyzkoušejte!
A pokud zrovna nemáte banán s jablkem to taky chutná skvěle!


Toust s arašídovým máslem a marmeládou
Je to velmi podobné, jako předešlý tip. Toust (nebo rohlík, chleba, bulku..) namažete arašídovým máslem a na to marmeládu. Dobrota je na světe!


No a konečně něco propracovanějšího Overnight oats
Chuťově to velmi připomíná klasickou ovesnou kaši. Rozdíl je pouze takový, že si tuhle "směs" připravíte večer před konzumací, takže ráno jste bez práce. A jak si ji připravit?
Potřebujete: 60 g vloček (popřípadě podle vaší potřeby), banán, lžíci chia semínek, 200 ml tekutiny (dávám 100 ml mléka a 100 ml vody) + něco navíc


Postup: Banán rozdělte na 2 půlky. Jednu půlku smíchejte s ingrediencemi vypsanými nahoře. Ráno si kaši ozdobte druhou polovinou banánu a můžete si tam přidat čokoládu, kokos, arašídové máslo.. 
A pokud budete mít chuť na teplnou snídani, jednoduše si ji ohřejte v mikrovlnce. 

To by byl pro dnešní díl vše. Snad se vám líbil a třeba jste pochytili i nějakou tu inspiraci :) Chcete další díl?

14 komentářů:

  1. Skvělé nápady :) i když já žrout teda radši vstanu dřív, abych se hezky v klidu najedla :D

    OdpovědětVymazat
  2. Musím se přiznat, že tousty s máslíčkem jsem ještě neměla. Ale normální chleba, to ano :D. A máš pravdu, je to dobrota! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tipy jsou fajn, já osobně vážně vstanu o 10 minut dřív a uvařím si teplou kašičku <3 protože je nejlepší :D

    OdpovědětVymazat
  4. naprosto miluju tu kombinaci banánu a arašídového másla na toustu! :)

    OdpovědětVymazat
  5. všechno je mňam a všechno jím přes týden na střídačku :3

    OdpovědětVymazat
  6. Nooo mne robí problém to, že neviem čo si mám dať ku tomu toustu s banánom, kedže arašidové maaslo nejem lebo je velmi kalorické.
    A to posledné nevyzerá lákavo ale určite to chuti skvele:)

    OdpovědětVymazat
  7. Jsou to dobré nápady, ale jak už tu několikrát bylo napsáno raději vstanu dřív a pořádně se nasnídám. Hlavně nesmí chybět zelený čaj, který mě pořádně nakopne :) :D ...Dřív jsem tyhle věci neřešila. Když jsem nestíhala vzala jsem si něco malého nebo moje snídaně byl oběd. Časy se mění a já vím, že bych bez snídaně nevydržela :)

    OdpovědětVymazat
  8. NECHÁPU lidi, co tvrdí, že nemají čas na snídani. Já bych si přivstala klidně v 5 ráno, abych ji stihla :D
    Skvělé tipy :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já po ránu vždycky nemám vůbec chuť k jídlu, ale jak příjdu do školy, otočí se to :D. Já upřímně moc arašídové máslo ráda nemám, i kvůli té chuti, i kvůli tomu, že je velmi kalorické, ale je to velice zajímavá kombinace - arašídové máslo a bánán :).

    OdpovědětVymazat
  10. nechápu lidi co řikaj, že nesnídaj! :D já a snídaně jsme nejlepší kámoši forévr! :D
    a úplně bych si teď dala tousty s pb nebo aspoň ovesnou :3

    OdpovědětVymazat
  11. Vse znam a je to mnam:-) akorat... Davas ty vlocky na noc do lednicky?:-)

    OdpovědětVymazat
  12. Super nápady ale kašička u mňa vyhráva. Myslím, že by ma mohol Lidl zasponzorovať inak ho celý kúpim :D
    http://christiesfood.blogspot.sk - mám nový príspevok :))

    OdpovědětVymazat
  13. Já jsem si to počítala a kdybych nesnídala, mohla bych vstávat o 35 minut pozdějc :D A i tak mám někdy problém celou tu snídani stihnout připravit a sníst :D Proto si to většinou chystám už tak trochu večer, abych to ráno měla jednodušší, ale neexistuje, abych někdy nestihla snídani! To radši zmeškám autobus, než abych se nenajedla :D

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Ráno hlad vůbec nemívám a na snídani musím mít klid a pohodu :D, což ve školní dny prostě nejde. Takže "snídám" 2 - 3 hoďky po probuzení, dobrovolně i o víkendu a vyhovuje mi to tak :)
    Jinak banán s máslíčkem je super kombinace. S pečivem to taky nemusí být špatné ale to už strašně dlouho nejím, takže si vystačuji jen s banánem. Nebo hrozně dobré je arašídové máslo i s datlema. :)

    OdpovědětVymazat