24. července 2015

Recept: Rychlý oběd (veganský, bezlepkový)


Zdravím! :) Po dlouhé době opět přidávám recept a článek celkově. Tentokrát Vám ukážu, jak si připravit tento rychlý a chutný oběd. Navíc má hned dvě výhody. Je na přípravu tak jednoduchý, že ho zvládne opravdu každý a k tomu je rychle hotový, takže pokud jste již hladoví, nemusíte riskovat situaci, že vařečka z vaší ruky se zachvíli objeví v jiné části vašeho těla. A ne, nemyslím to vážně (stejně jako název minulého článku). To jsem hold já a moje nevtipné vtipy. 

Potřebujete: 
-Polentu
-Ďobáčky
-Rajčatovou omáčku
-bylinky, koření

Postup:
Uvaříme si polentu podle návodu a necháme chvíli odstát. Z uvařené směsy si uděláme lžící "hromádky" a ty dáme péct na 20 minut do trouby na 180 stupnů. Polentu si samozřejmě ochutíme, jak chceme. Můžeme přidat různé bylinky a koření, nebo jen klasiku sůl a pepř. Na pánev si vylijeme rajčatovou omáčku/protlak, okořeníme, přidáme část ďobáčků a směs chvíli povaříme. Pak stačí jen polentové knedlíky dát na talíř, přidat tam vzniklou směs a máme hotovo! :)

Jinak polentu můžete pořidít v supermarketech (tesco, albert,..) a v bio kvalitě ve zdravé výživě. Co jsem se tak dívala, cena se pohybuje kolem 40-45 Kč za 500 g. Já vlastním polentu od firmy Country life, kterou si můžete pořídit na stránkách bazalky - zde :) Pokud s polentou ještě nemáte zkušenost, rozhodně doporučuji ji vyzkoušet! je to super zpestření jídelníčku.

Ďobáčky jsem v supermarketech zatím neviděla, ale jsou běžně k sehnání ve zdravé výživě. Cena se pohybuje kolem 30-35 Kč a bližší informace si můžete přečíst na webu - zde :) Pokud zrovna neseženete ďobáčky, můžete je nahradit sójovým masem, tofu, tempehem, a nebo třeba jiným produktem od firmy Kalma.

 A co vy? :) Jaké jídla si nejčastěji připravujete z polenty a sóji? :)

7 komentářů:

  1. Teď jsem dostala chuť na polentu, kdysi dávno jsem si ji koupila a moc mi chutnala, tak nechápu proč ji nemám doma zase :D A to jídlo vypadá samozřejmě skvěle, jen kdyby ho tak někdo přede mě postavil :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam mňam, ďobáčky mají v Tescu, alespoň u nás :)

    OdpovědětVymazat
  3. Když v Kauflandu prostě nemůžu najít polentu :D
    V.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Polentové knedlíčky jsou super nápad, děkuju za tip! Mě někdy takové ty "kupky" vzniknou už při samotném vaření, když nestíhám dostatečně rychle míchat, takže pak trouba ani není potřeba :D...

    OdpovědětVymazat
  6. Přesně to bych si dala! Miluju ďobáčky. :3

    OdpovědětVymazat
  7. Uz dlouho mam doma polentu a chci ji vyzkouset,ale nejak se ji bojim :D,nocky ale vypadaji krasne takze jdu do toho :D !

    OdpovědětVymazat