23. listopadu 2014

O krok blíž

Untitled

Za posledních pár dnů se stalo tolik věcí. Zkusila jsem si na vlastní kůži záchvatové přejídání, bez pocitu viny si nadále zvětšovat porce, čelit nutné obměně šatníku.. No, ale protože je toho opravdu hodně a vše vám potřebuju sdělit, nehledejte v tomto článku nějaký řád.

PS: Článek jsem začala psát ve čtvrtek a dopisovala ho v neděli

Jak jenom začít. Od čtvrtka jsem opět ztratila kontrolu snad "svým stravováním" a dojídala se nejrůznějšíma sladkostma. Ve čtvrtek to bylo ještě v pohodě. Po svačině jedna kostka čokolády, za 5 minut další tři.. To by šlo. Ale v sobotu se situace zhoršila. Začalo to čtverečkem čokolády, pak dalším, pak dalším.. a skončilo to žitnýma preclíkama a následně bounty tyčinkou. 
Neděle nebyla tak strašná (oproti sobotě) - padlo zhruba 60 g arašídového másla. Úterý bylo horší. Čokoláda (cca 2/3 čtverečky), kokos, čokoládový jogurt, marmeláda do jogurtu, kukuřičné plátky od racia, oříšky a vrcholem celého dne - kolem půl 9 večer polovina buchty s jogurtem a tvarohem..
No prostě ostuda. Hrůza. Děs. Když jsem jedla tu buchtu, byl to tak zvláštní pocit. Neměla jsem hlad.  Neměla jsem na to ani takovou chuť. Ale stejně jsem nedokázala přestat. Nedokázala jsem odložit tu lžičku, dokud jsem nesnědla poslední sousto. 
Odměnou za mé 5-ti denní prasení byl dnešní pohled v zrcadle. Na první pohled žádná změna. Stejné vlasy, kruhy pod očima, vylezlé klíční kosti..ale spodek se změnil. Mé boky se zvětšily. A když jsem si oblékla kalhoty, mé vidění se potvrdilo. Vystřídalo mě několik pocitů.
Radost - Ano! Dokázala jsem to. Přibrala jsem. Konečně začnu zase menstruovat, budu moct nosit své staré kalhoty, vyléčím se z  anorexie a budu žít docela normální život.
Zděšení - Panebože. Opravdu přibírám. Nemůžu jídlo víc omezit, budu mít hlad. Budu takhle jíst pořád a budu neustále přibírat.. budu tlustá. Už jedno kilo semnou udělalo tohle, co semnou udělá zbylých 6?! neměla bych se tak přejídat. Ty dnešní oříšky byly zbytečné, celý tvaroh bych jíst neměla, to si nezasloužíš, Petro..

.

Naštěstí se to v mé hlavičce nepomátlo - jako se to stalo už tolikrát a jídlo jsem si opět neomezila. Navíc ta změna se mi líbí. Jasně není to nic extra - přibrala jsem zhruba 0,4 kg a vážím stále otřesných 42,9 kg, ale pro mě je to velký krok dopředu. Když se mi podařilo něco náhodou přibrat, za týden jsem to zase zhubla. Krok dopředu, dva kroky dozadu. Anorektici tuto situaci velmi dobře znají. Ale teď jsem za měsíc přibrala necelé kilo a nejen, že si ho držím - stále přibírám dál!

Navíc se mi ve středu podařil další "úspěch." Když jsem společně se třídou jela na výlet do Vídně - který jsme vyhráli v jedné soutěži, takže jsme vůbec nic neplatili! Nejen, že nám zajistili oběd, rozdali nám i tašku se svačinou. Mezi ostatním jídlem byl i crosan. Bylo kolem 7:30, zhruba před hodinou jsem snídala, ale stejně jsem měla na něco chuť. A tak jsem vyhnala ten zabijácký hlas v hlavě a otevřela balení. Už se nedalo couvnout. Bylo mi jasné, že pokud bych se ještě chvíli rozmýšlela, nedokázala bych to. Navíc na oběd jsme měli výbornou smetanovo-zeleninou polévku a k tomu velikánskou porci smaženého řízku plněným šunkou a sýrem a k tomu pěkně omaštěné brambory. Co si budeme nalhávat. I když zdravé jídlo miluju, pochutnala jsem si!

A tak jsem k uzdravení zase o krok blíž. Snad opět necouvnu, jako jsem to udělala už tolikrát..

17 komentářů:

  1. chápu tvůj názor :-)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. jen se těš,bude, ale až večer ;)
    taky určité věci z této série děláme na tělocviku :-) a vůbec mě to ten den nebolí, ale pak pár dní potom, rozhodně ano:) :D

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Bude to ještě dost těžké, ale pokud si udržíš tuhle správnou pozici, tak to bude nejlepší co můžeš jen pro své zdraví udělat. Jdeš na to moc pěkně a moc ti přeji,ať už to máš za sebou a nemusíš se toho děsit a můžeš si to ještě více užívat, jak co chutná, jak budeš mít ženské dny, jak se více usmíváš apod. :-)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. jj, mám problém díky PPP jsem si vypěstovala, že už nikdy nemohu jíst věci typu(mc donald apod fastfoody,bramboráky,klobásy,řízky,karbanátky apod) a pak taky někdy pečené věci(pečivo,buchty,bábovky,koláče) a sladkosti, tak jednou do týdne, jinak je mi z toho špatně a jen to končí průjmem:/ :(

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Je nádherný vidět jak se posouváš pořád dál a dál :) A obzvlášť v takovéto situaci :) Jsi skvělá :)
    shy-and-smiling.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Úplně tě chápu a vím, jak je to těžké! Ale nic si z toho nedělej, mě se takové přežery taky stávaly, i ještě někd teď, když už nepřibírám... a neboj se, že by ses tak cpala i potom a nabírala, ono se ti to pak sekne v hlavě a omezíš se neboj:) Každopádně gratulace, jsi silná":)
    A děkuji za podporu, fakt se mi to hodí:)

    OdpovědětVymazat
  7. Držím ti palce! To přejídání bude pořád následek strádání, neboj, ono se to ustálí. Udrž si pozitivní přístup, zlepší se ti zdraví, budeš spokojenější a volná. Představ si ten pocit, až jídlo nebude představovat střed tvého vesmíru, až si budeš bez výčitek dát, na co budeš mít chuť. Stojí to za to, ne? :)

    http://roxyshealthyland.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. To je paráda! :) Záchvatovité přejídání moc dobře znám a mně osobně to radost nedělá, ale já na rozdíl od tebe potřebuju hubnout! :D
    Ale jsem za tebe strašně ráda, že sis to takhle v hlavičce srovnala :-* :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Mě to až na tu buchtu nepřijde tak hrozné :) Ale přejídání je opravdu strašná věc. Znám to, i když bych nejraději neznala.
    Jsem moc ráda, že přibíráš a že z toho máš radost! Nesmíš si říkat, že budeš tlustá. Na to vůbec nemysli, ty se musíš hlavně uzdravit a jak vidím, tak se ti to daří Až přibereš těch 6 kilo, bude z tebe strašně krásná a především zdravá holka :) Jen tak dál, přeju ti hodně štěstí a držím svoje velké pěstičky ;D

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Už jsem si tě přidala a děkuju za komentář. :) Snad se jednou dobře vyléčíš ty tu určitě zvládneš. :) A znám jak se cítíš když to prostě člověk začne jíst tak to nejde jen tak přestat. :(

    OdpovědětVymazat
  11. Určitě to nepřeženu, nesnáším takové ty vychrtliny :D Chtěla bych dolů tak 3 kila, nabrat ještě více svalů a taak :) Ale jako, já jsem se sebou spokojená, co jsem už zhubla 8 kg, ty tři kila dolů by byly už jen bonus :))

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. je super, že jsi se zvládla neomezit, i když tam jsou výčitky, ty to zmákneš, jsi silná! :))

    OdpovědětVymazat
  13. Držím ti palce :) Tvoje váha je strašně maličká, potřebuješ přibrat :)

    OdpovědětVymazat
  14. tak to moc gratuluji!!! :) vím, jaká to je radost z přibrání :) sama bych potřebovala přibrat a raduji se z každého gramu navíc...

    OdpovědětVymazat
  15. Nemáš zač, podpora je důležitá a je to pravda:) Jojo, vrátit se fakt nechci!:) Neboj, 50kg mít budeš!:)

    OdpovědětVymazat
  16. Jéé moc gratuluji!!! Snad to bude už jen a jen lepší, já ti věřím, tak jako ostatní na tomhle blogu, držím ti palce :)

    OdpovědětVymazat
  17. není zač ráda podpořím:)
    takhle to trvá několik let, tak na nějaký zázrak, že by to bylo jinak ani nečekám a spíše se tomu problému přizpůsobuji:)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat